22 vragen over 2022 beantwoord door Carmen.

Net als vorig jaar leek het me leuk om het jaar af te sluiten met een terugblik. Ik bedacht 22 vragen aan mezelf en beantwoordde die!

  1. Wat was je beste aankoop van 2022?

Dat was zonder enige twijfel mijn Snuggs menstruatie ondergoed. Ongesteld zijn is nooit leuk en altijd onhandig, maar dit ondergoed maakt mijn dagelijks leven zóveel comfortabeler. En mijn houten puzzelbord met uitschuifplaat op nummer 2, want daarmee heb ik eindelijk een goede manier gevonden om mijn puzzel rechtop op te bergen zodat hij weinig ruimte inneemt én ik geen stukjes kwijtraak. Hoera!

2. Waar heb je in 2022 het meeste geld aan uitgegeven?

Over het hele jaar gezien denk ik dan toch boodschappen. Veel bij Pieter Pot besteld, dus dat is het helemaal waard voor mij.

3. Wat was je grootste prestatie van 2022?

Misschien een beetje gek om dit een prestatie te noemen, maar het organiseren van een Swap Sint evenement vond ik persoonlijk mijn beste actie van het jaar. O ja en ik schreef een gedicht en ook een kort verhaal waar ik niet ontevreden over ben :). En ik deed mee aan de Koop Niks Nieuws Challenge die in augustus begon. Het doel daarbij is om een jaar niks nieuws te kopen. Nu is helemaal niks niet gelukt, maar ik ben wel (nog) een stuk kritischer – en daarmee ook creatiever – geworden. Tweedehands is eerste keus!

4. Wat deed het meeste pijn in 2022?

Fysiek: Een hardloopblessure aan mijn rechtervoet, waardoor ik ruim een week (bijna twee weken!) niet normaal kon lopen zonder pijn. Mentaal: Niets? Geen idee, ik kan me geen mentale pijn of intens verdriet herinneren van dit jaar.

5. Wat was het leukste uitje van 2022?

Met mijn mentorklas naar Walibi vond ik leuk, al hield ik het na 1 achtbaan voor gezien (iets met jezelf overschatten). Verder de kledingruils, dat zijn niet echt ‘uitjes’ maar wel middagen waar ik altijd erg naar uitkijk.

6. Wat was de mooiste mijlpaal van je kind(eren) in 2022?

Elia’s zwemdiploma en over het algemeen het feit dat hij vooral in sociaal-emotioneel opzicht zo vooruitgegaan is en lekkerder in zijn vel zit. En voor Noël dat hij structureel doorslaapt ;).

7. Welke leuke persoon of personen heb je leren kennen in 2022?

De buurvrouw van een straat verderop met wie ik nu geregeld puzzels ruil en een nieuwe collega en een moeder van een van Noëls klasgenootjes met wie ik het goed blijk te kunnen vinden.

8. Welk liedje heb je vaak geluisterd in 2022?

Ik luister bijna nooit naar muziek. Ik ben dan ook totaal niet op de hoogte van wat nu ‘in’ is. Als ik al iets luister, is het omdat de radio in de auto toevallig aanstaat wanneer ik hem gebruik. Maar goed, als ik dan toch een nummer moet noemen, zeg ik Groter dan ik van Froukje. Of Dat heb jij gedaan van Meau. Ik houd van Nederlandstalige muziek.

9. Wat waren de drie beste romans die je in 2022 las?

Wat een moeilijke vraag! Wie bedenkt deze vragen? 😉 Ik ben na lang twijfelen tot de volgende top 3 gekomen, met daarbij een eervolle vermelding voor 2 boeken die het nét niet haalden, namelijk The Wall van John Lanchester en De droomfabriek van Gerwin van der Werf.

10. Wat waren de drie beste non fictie boeken die je in 2022 las?

Een minder moeilijke vraag dan de vorige. Ik ga voor deze drie:

11. Wat was de beste gedichtenbundel die je in 2022 las?

Eentje maar? Dan kies ik Doe het toch maar van Babs Gons (spoken word). Maar op een goede tweede plek Tot ook ik verwaai van Peter Swanborn!

12. Wat was je vaakst gedragen kledingstuk in 2022?

Ik denk een witte blouse of een zwart/wit open vest, beide geruild. Die blouse was van de moeder van een vriendin van me, extra leuk!

13. Welke influencer heb je gevolgd in 2022?

Ik volg weinig influencers, ik vind de meeste content te oppervlakkig. Wie ik wél al lang volg is Michelle Bollen. Niet dat haar posts nou zoveel diepgang bevatten – soms wel -, maar ik bewonder haar openheid.

14. Welke leuke series keek je in 2022?

Verschillende. Vooral veel Grey’s Anatomy (nog mee bezig), maar ook Love on the Spectrum, Sex Education, Never Have I Ever, Elite (nog mee bezig) en het meest recente A Storm for Christmas.

15. Welke winkel heb je in 2022 het meest bezocht?

De Rataplan kringloopwinkel die op vijf minuten lopen van mijn werk ligt, dat maakt het heel makkelijk (en leuk!) om er in een tussenuur even doorheen te lopen.

16. Welke hobby heb je in 2022 opgepakt?

Sudoku’s oplossen, samen met Elia.

17. Waar was je dankbaar voor in 2022?

Waar niet voor? Vooral voor mijn huis en alle huishoudelijke apparaten daarin die het leven zoveel makkelijker maken. Ik sta bijvoorbeeld best vaak stil bij het feit dat ik een vaatwasser en een wasmachine heb en dat die me zoveel tijd schelen! En natuurlijk ook voor wat grotere dingen, zoals voor de vele hulp van mijn moeder en het feit dat we allemaal gezond & gelukkig zijn samen.

18. Waar heb je wakker van gelegen in 2022?

Hetzelfde als het jaar daarvoor helaas. Klimaatverandering, de enorme hoeveelheid plastic en bijbehorende problemen, het gedachteloze consumeren, gebrek aan empathie voor dieren enz.

19. Wat was je favoriete maand van 2022?

Ik denk juni. Dat vind ik sowieso een fijne maand. (Meestal) mooi weer maar niet snikheet, ik ben jarig, Elia is jarig én het is bijna zomervakantie.

20. Wat heeft 2022 je gebracht?

Wat meer innerlijke rust, mede dankzij a.) het consuminderen dat ik dit jaar nog actiever of ‘strenger’ heb aangepakt en b.) de kinderen die steeds ouder en daarmee zelfstandiger werden, waardoor er weer wat meer tijd voor mezelf kwam.

21. Welk goede voornemen heb je dit jaar waargemaakt?

Meer poëzie lezen. Dit jaar toch zeker een stuk of 10 gedichtenbundels (waaronder ook spoken word) gelezen! Aanraders: Babs Gons & Rupi Kaur. En minder spullen kopen is ook goed gelukt :).

22. Waar kijk je naar uit in 2023?

DE ZOMER(vakantie)! En naar het Kerstcircus in Carré. En naar het eindexamen van mijn mentorleerlingen dat ze hopelijk allemaal gaan halen. En om de baby van een van mijn beste vriendinnen (die in januari gaat bevallen) te ontmoeten. Spannende tijden!

2022 was een goed jaar. Stabiel, zonder enorme hoogte- of dieptepunten. Ik heb zin in 2023. (Nog) Een gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *