Stelling: als je jonge kinderen hebt, verveel je je nooit


Ik kwam op deze stelling door een gesprek dat ik op een verjaardag had (hoi Lisenka!). We hadden het over vervelen en dat je dat met kinderen eigenlijk nooit doet. Maar is dat wel zo? Al filosoferend kwam ik er toen bij dat je je met jonge kinderen wel degelijk verveelt, maar dan op een andere manier.

Niet verveling in de zin van niets te doen, want er is met jonge kinderen altijd wel iets te doen (hapjes voorbereiden, luiers verschonen, melk geven, in bad doen, in slaap wiegen), maar wel verveling in de zin van beperkt worden in wat je allemaal kan of wilt doen. Je wereld met kinderen wordt kleiner, of je nou wilt of niet, je wordt toch beperkt in je doen of laten. Als jij dus bijvoorbeeld een heel avontuurlijk type bent, kunnen die beperkingen ook leiden tot verveling. Kortom, NO op de stelling, ook met jonge kinderen kun je je vervelen (misschien wel juist met jonge kinderen!).


Deze vind ik interessant. Wat is vervelen eigenlijk? Is dat niets te doen hebben en luieren op de bank? Of is vervelen iets doen waar je zelf niet door vermaakt wordt? Als het nummer 1 is (luieren op de bank), nee, dan verveel je je werkelijk nooit als je kleine kinderen hebt. Bij nummer 2 denk ik dat je je soms best kunt vervelen. De activiteiten die je onderneemt met je kleintjes om je heen zijn niet altijd de dingen die je graag wilt doen. Soms wil ik ook gewoon liever wijn drinken met vriendinnen of uiteten met M.

Ikzelf loop niet altijd even tevreden door de dierentuin, dan kan ik best wel eens verlangen naar een andere plek. Of soms doe ik een potje kaarten met een van mijn kinderen en denk ik: kon ik nu maar even in mijn (eigen) boek duiken. Dan tja, verveel ik me toch wel, maar toch doe ik het. Want ik vind aandacht geven aan mijn kindjes fijn en quality time hebben ook. Daarnaast verveel ik me ook soms mét mijn kinderen die zich ook weer vervelen. Hier gaat Kobe niet altijd goed op (die gaat dan klieren), maar Vicky kan zich soms best goed vervelen. Dan pakt ze uiteindelijk een prinsessenjurk, klei met vormpjes of een kleurplaat.

Ik denk dat je je wel degelijk kunt vervelen met kleine kinderen. NO dus op deze stelling.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *