Slaan met deuren en chillen op het balkon – hoe mijn kinderen 14 zullen zijn

Het duurt nog een hele tijd, dat Kobe en Vicky 14 zijn. Maar toch kijk ik graag even vooruit. Want het gaat waarschijnlijk zo voorbij. En terugkijken op een blog waarin sommige dingen net goed gegokt zijn; dat leek me mooi. Want, tja, ik weet zeker dat Vicky toch wel met deuren gaat slaan of mokkend op haar kamer zal zitten. Kobe zal echt wel de grens opzoeken, muziek maken op zijn kamer of met zijn vrienden BMX’en (of iets) in een skatepark hier in de buurt.

Ik schets nog wat andere beelden die ik voor me zie. Over zeven jaar vanaf nu dus voor Kobe en over negen a tien jaar voor Vicky.

14 jarige Kobe

  • Wat hij draagt? Laaghangende spijkerbroek en eventueel wat kapotte knieën. Vans zoals altijd waarschijnlijk en shirts die hij nu ook draagt maar dan zo’n tien maten groter.
  • Zijn uiterlijk? Hij zal nog steeds dat lange haar boven op zijn hoofd hebben en kaler aan de zij kant. Of misschien dat hij het wel heeft laten groeien.
  • Ik denk dat Kobe nog steeds een dromer is, een uitvindertje, eentje die uren op zijn kamer aan een geheimzinnig project kan zitten werken. Hij vindt school waarschijnlijk niets aan, maar doet het wel. Want hij is slim genoeg om wel te weten dat het handig is om school af te maken.
  • Vrienden? Ja, die heeft hij wel. Hij is een kleine clown nu en een grote clown later. Maar hij is wel iemand die een of twee hele goede vrienden heeft, niet een dozijn uit de klas bijvoorbeeld. Hij zit nog wel op hockey, maar vindt scouting stiekem leuker.
  • Brutaal? Ja, dat is hij vast nog steeds..

Vicky – 14 jaar

Deze vind ik een stuk lastiger. Wordt Vicky een meisje die aandacht geeft aan haar uiterlijk of niet? Draagt ze kleren die passen bij de kleren die haar leeftijdsgenoten dragen of gaat ze totaal haar eigen gang? Dat kan allemaal. Of misschien wordt Vicky wel een meisje, meisje. Een meisje dat ik eigenlijk nooit was. Ik ga toch een gok wagen:

  • Vicky is als ze 14 is een meisje die heeft besloten toch niet op hockey te gaan, waar veel van haar klasgenoten wel op zitten. Ze is vaker op het skatepark te vinden.
  • Ze draagt ook nog steeds Vans en jeans of strakke broek.
  • Vicky is grof gebekt, ze weet wat ze wil en dan waarschijnlijk nog steeds. Gelukkig kun je nog steeds ook erg met haar lachen. Ik hoop dat ik een goede band met haar heb als ze 14 is, maar ik verwacht van wel. Ik denk namelijk dat ik haar kan lezen en ik denk op mijn 14e nog steeds.

En zij samen?

Als Vicky 14 is is Kobe 17. Ik denk dat ze elkaar soms nog steeds – net als nu – kunnen schieten, maar vaak ook goed met elkaar kunnen. Ik denk dat Kobe een zorgzame oudere broer is. We gaan in het najaar verbouwen. Erna hebben ze hun eigen kamer met een eigen helft van een balkon. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit eruit gaat zien en hoe zij eruit gaan zien:)

Fantaseer jij hier wel eens over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *