De 10 beste Netflix series en films op de bank (die ik in mijn eentje keek).

Van romantische comedy’s tot die hard drama’s of actie M. en ik kunnen onze zaterdagavonden gemakkelijk opofferen en zoeken naar de beste film of serie die we die avond gaan kijken. Het gebeurt zelfs af en toe dat we afhaken. Maar soms komt er een pareltje voorbij. Dat zet ik graag op een rijtje.

  1. Anatomy of a Schandal – omschrijving geeft ons een simpele minister die een fout maakt en een affaire gehad heeft met zijn assistente. Maar de serie gaat veel dieper en heeft meerdere lagen. Zo zien we de rechtzaak vanuit het zicht van de rechter, vanuit de minister zelf, vanuit zijn vrouw) en zijn de minnares (de aanklager). Opjuttende serie dat onder je huid blijft zitten.
  2. Inventing Anna – Dit is echt gebeurd! Een meisje doet zich voor als miljonair, belooft veel geld op haar bankrekening te hebben en komt hier gigantisch ver mee. De serie laat zien hoe gemakkelijk zij erin geslaagd is om haar vriendinnen aan zich te binden, om geld af te troggelen van rijke investeerders en in hotels te slapen zonder af te rekenen. Bizar dat dit een waargebeurd verhaal is (geen documentaire hoor, no worries).
  3. The Restaurant – Een Zweedse serie over het beheren en opzetten van een restaurant in het centrum van Stockholm.
The Restaurant seizoen 4 aangekondigd door Netflix - Netflix Nederland -  Films en Series on demand

4. The Crown – Waarschijnlijk heeft iedereen The Crown inmiddels gezien. Wat ik hier alleen nog over kan zeggen, is dat ik de actrice … sinds Sex Education ben gaan volgen en tóén pas The Crown ben gaan kijken.
5. YOU – Indringende film over stalking, over bedriegen, over liefde en over indringend sluipmoordenaarschap. Het heeft een hoog Dexter gehalte, voor de liefhebber van bloed- en moordenaarseries (en nee niet zo bloederig als je nu waarschijnlijk denkt). Het is meer psychologisch, dan dat het over moord gaat:)
6. Tales of the city – Dit is mijn laatste ontdekking
7. Emily in Paris – Oké, in eerste instantie is dit niet een serie die ik leuk zou vinden. Het gaat over een meisje dat tijdelijk in Parijs werkt en niet makkelijk mee kan komen met de Parisienne tradities. Het leuke is dat ze grappen maken en af en toe schaamteloze uitspraken doet temidden van Franse collega’s, die haar het liefste weg willen hebben.

Wanneer komt Emily in Paris seizoen 3 op Netflix? - Netflix Nederland -  Films en Series on demand


8. Manifest – Dit is fantasy en een beetje Black Mirror achtig. Het gaat over passagiers die een andere vlucht nemen dan hun familieleden en in de toekomst aankomen, vijf jaar na dato. Geen spat zijn ze veranderd, terwijl hun partners, familieleden, vrienden, ouders wel vijf jaar zijn gegroeid. De groep passagiers begint hallucinaties te krijgen en een aantal van hen gaat op onderzoek uit. Dit is meeslepend, niet enorm goed geacteerd, maar het houdt wel vast.. Ik heb de serie in twee weken uitgespeeld.
9. Working Moms – Dit is voor alle moeders, die ervan houden als een serie heerlijk transparant is. Zeker over het moederschap komt er genoeg borstvoedingsmelk door het beeld heen gespoten, heeft de hoofdpersonage lekkende borsten tijdens een vergadering en laten vrouwen scheten tijdens Pilates. Kortom: eerlijk, confronterend én humoristisch tegelijk.
10. Virgin River – Oké, ik ben niet verder gekomen dan seizoen nummer één. Toch heb ik dat ene seizoen heerlijk genoten. Bankhangend, wijntje op schoot, chipjes ernaast. Virgin River is een zachte, fijne serie over een meisje dat emigreert en doktersassistente wordt in een dorp, waar ze uiteraard verliefd wordt op een man.
11. Sex Education – Deze zou eigenlijk op 1 moeten staan, maar ik kwam er net wat te laat achter. Sex Education gaat over een groep jongeren op een high school. Klinkt saai, maar seks is hét onderwerp van de dag. Seksproblemen worden opgelost door een jongen in de wc-hokjes en er komen heel wat genderproblemen langs. Maar overall: heel-erg-grappig.

Deze series worden me aanbevolen, maar kwam ik niet doorheen. Wie weet jij wel:

Lupin, Peaky Blinders, Bridgerton, Downtown Abbey, Squid game,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *