Squla – rekenen, lezen en de wereld, maar dan thuis

Een tijd geleden zocht ik extra materiaal voor Kobe en Vicky, om ook thuis meer te leren. Lezen, letters, cijfers maar ook over de wereld. Ik ben zelf geen juf of onderwijzer en vind het erg moeilijk waar en hoe ik moet beginnen om extra’s aan te bieden.

Dus heb ik een abonnement op Squla genomen, een app (of desktoptool) waar kinderen ook thuis nog verder kunnen leren.


Wat er fijn aan is;

1. Het werkt adaptief. De app past zich aan aan het niveau van het kind:

Een algoritme bepaalt de moeilijkheidsgraad van de vragen aan de hand van de data die door al die spelende leerlingen worden gegenereerd.

2. Kinderen hebben zelf in de hand hoe ver ze zijn en hoe snel ze gaan. Wat wetenschappers/bloggers bij Squla in hun blog hierover zeggen: ‘De leerlingen worden uitgedaagd om tegen de baas te spelen. Dit maakt het leuker en uitdagender.’

3. Dit voordeel is voor nu nog niet heel relevant, maar Squla bereidt kinderen voor op het toetsen op school. Meerkeuze vragen, dingen goed maar ook fout hebben en hiermee omgaan, dit zijn allemaal dingen die tijdens de vragen terugkomen.

4. Ook merk ik tijdens Vicky haar speeltijd vooral de kracht van herhaling. Laatst wilde ze Engels leren en had ze niet door wat een Lion was. Ze drukte steeds op Elephant. Na drie keer fout drukken zei ze naast me ‘O, Lion is leeuw, geen olifant!’ Had ze toch iets van meegekregen.

5. Kobe vindt lezen en vooral ook de simpele avi boekjes heel saai. Als hij op zo’n game achtige manier met taal, lezen en spelling bezig kan zijn, is dat al een stuk minder saai en ‘moetje’.

6. Ik krijg als ouder dus ook iets mee, ook van wat het niveau is van Kobe en Vicky. Elke week krijg je een soort rapportage, hoe handig:

Ik ga volgende maand nog een keer een tussen evaluatie plaatsen! Dan hebben we wat meer toetsen en speeluren erop zitten 🙂 In eerste instantie vond ik het wat prijzig: je betaalt 7.50 per maand. Maar gezien het feit dat ze liever op mijn telefoon of op de iPad dingen leren dan dat ze televisie kijken, lijkt me een mooi alternatief voor beeldschermuurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *