Stelling: een babyfoon is overbodig


Wat voor de een superhandig is, is voor de ander overbodig. Nodig zijn sowieso heel weinig dingen wanneer je een baby hebt. Melk, warmte, liefde, luiers en kleertjes. In principe zou het daarmee moeten lukken. Maar wij leven nou eenmaal in zo’n moderne (consumptie)maatschappij waarbij de lijsten met Dingen Die Je Echt Moet Hebben niet aan te slepen zijn.

Het heeft zelfs een naam: De Uitzetlijst. Op zich best handig als je als nieuwbakken ouders in de Prénatal staat, maar ik denk dat je met een beetje logisch nadenken zo de helft al kunt afstrepen (en dus: niet kopen).

Natuurlijk kan een babyfoon hartstikke handig zijn. Als je bijvoorbeeld een megagroot huis hebt waardoor je op de begane grond de geluiden van de derde etage niet kunt horen. Of als je soms wel eens het huis wilt verlaten terwijl de baby slaapt (dit is nog steeds een van de stellingen waarover Frederiek en ik het het meest oneens zijn). Of als je de oppas in de gaten wilt houden. Wij hadden ooit een babyfoon toen Elia baby was. Dan kon je hem ook zien liggen als je bijvoorbeeld zelf op je werk was. Ik heb denk ik welgeteld twee keer naar dat ding gekeken terwijl de oppas er was. En ergens voelde dat ook niet 100% zuiver, alsof ik haar stiekem gadesloeg terwijl ik haar volledig vertrouwde (anders had ik haar in eerste instantie al niet alleen gelaten met mijn kind).

Wij hebben geen megagroot huis. We verlaten het huis nooit wanneer de kinderen er zijn. Dus ja, voor ons is een babyfoon echt overbodig (ik wilde typen ‘een overbodige luxe‘, maar zo’n luxe vind ik het niet eens, gewoon niet nodig). YES op de stelling.


Het heeft ons op niet heel veel momenten uit de brand geholpen. Zo’n babyfoon ligt toch in ons nachtkastje. En waarom? Tja, sommige momenten is het toch handig. Denk ik aan de vakantie waarin we in de hotelkamer verderop zaten. De kinderen hielden we vanaf de babyfoon in de gaten.

Een bezoek aan onze buren? Yes dat ding ging mee. Maar nee, meer dan vijf keer hebben we dat ding niet gebruikt. Voor ons was die dan misschien overbodig.

Toch kan ik me goed voorstellen dat je hem goed kunt gebruiken. Bij baby’s in een groot huis bijvoorbeeld.. of als walkie talkie, zodat je niet de hele tijd naar boven hoeft te lopen, hm nu heb ik mezelf op een best aardig idee gebracht;)

NO, Op deze stelling. Echt overbodig hoef je hem voor mij niet te noemen, al zullen sommige mensen hem inderdaad nooit hoeven te gebruiken  🙂

 

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

1 thought on “Stelling: een babyfoon is overbodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *