Al zes maanden geen nieuw speelgoed in huis – Ik probeerde zes maanden het abonnement ‘Kiddos’ uit.

Tja, even geleden had ik het er al over. Echt speelgoed kopen doe ik niet meer zo voor Kobe en Vicky. Het meeste krijgen ze op verjaardagen en feestperiodes (zoals Sinterklaas). Daar tussendoor doen we het vooral met tekenen, knutselen en boeken lezen. Nieuw speelgoed is wat mij betreft ook niet echt nodig. Tot ik van Sanne Vogel het concept Kiddos tegenkwam.

Kiddo’s is een speelgoedconcept waarin je een aantal weken achter elkaar speelgoed thuis krijgt. Je ‘leent’ dit als een soort van bibliotheekgebeuren, maar krijgt het thuisgestuurd. In plaats van dat je naar een bieb moet fietsen 😉

Je kindjes kunnen het speelgoed uit proberen en in drie maanden tijd volledig benutten. Mijn idee was dat, wanneer Kobe en Vicky over een item enorm enthousiast waren, dat ik dit dan alsnog zou aankopen. Paar voorwaarden:

  1. Ze lieten het niet na een of twee keer gebruiken, links liggen (gebeurde tot nu toe meestal)
  2. Ze konden er goed mee omgaan
  3. Ze waren er niet snel mee uitgespeeld.

Zo werkt KIDDOS:

De afgelopen zes maanden lang heb ik dit abonnement uitgeprobeerd. Hier zal ik jullie vertellen wat ik heb ervaren als de vijf voordelen en slechts twee nadelen van Kiddos:

Voordelen:

  1. Goed voor het milieu. Je laat geen nieuw speelgoed maken, maar je maakt gebruik van speelgoed waar andere kindjes eerder mee gespeeld hebben of nog gaan spelen.
  2. Ruimte in huis. Om de drie maanden ruil je het speelgoed om. Alleen het speelgoed dat goed is bevallen, daar kun je in principe voor kiezen om dit zelf in huis te halen (hoeft niet natuurlijk).
  3. Kindjes vinden nieuwe dingen leuk! Het is altijd spannend om nieuw speelgoed te krijgen. Wat zou er nu weer in de tas zitten?! Stiekem wisten mama en papa dit natuurlijk al, maar dat mocht de pret niet drukken. Een verrassing blijft het!
  4. Ze leren er ook nog eens van. Want: niet alles is voor eeuwig en ook ruilhandel/circulair spelen is goed voor iedereen.
  5. Je kunt direct met Kiddo’s contact hebben over wat er in de tas zit. Je hebt dus zelf ook wel wat controle. Als jij al een garage of een kassa hebt staan, is het niet handig als dit in het pakket zit….

Nadelen:

  1. Tja, toch die kosten. 16,95 is niet goedkoop. Ik weet het. Wanneer je 12 x dit bedrag betaalt, kom je onder het totaal bedrag van aankoop uit, wanneer je al dat speelgoed had gekocht. Maar dan nog. Ik denk niet dat ik – zonder het abonnement – daadwerkelijk €203 uitgegeven zou hebben aan speelgoed..
  2. Als je na 1 week denkt: hier heb ik niets aan, is het toch de bedoeling dat je die maand tot zes weken uitzit, voor je het nieuwe speelgoed ontvangt. Niet per sé erg, maar soms is er speelgoed waar Kobe en Vicky geen oren naar hebben, dat dus zo’n vijf weken stilligt…. niets te doen:) Best zonde!

Al met al, denk ik dat een tweedehands optie ernaast best handig zou kunnen zijn.

Dank dus Sanne Vogel voor de tip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *