Wat als… je vaker zwanger wilt zijn, maar niet zoveel baby’s wilt.

Mijn haar was vol, mijn huid was mooi, clean en glanste (niet teveel). Ik was niet veel aangekomen en had een mooi buikje. Mijn humeur was goed, mensen waren lief voor me en ik had het gevoel alsof ik op de wolken danste. De hele tijd. Oké, dit is misschien wat overdreven. Maar ik was wel erg prettig zwanger.

Al met al was het dus best goed vol te houden. Ik genoot er zelfs best wel van.

Alleen.. ik ben blijkbaar niet echt een moeder van 3. Ik zou heel erg opzien tegen het hele gebeuren van aandacht verdelen. Ik heb nu al moeite om mezelf, mijn kinderen, maar ook nog M. en mijn werk tijd te geven, dan kan er geen derde bij. 

Maar die zwangerschap.. Die zou ik zo nog wel twee of drie keer willen door maken.

Heb ik dit echt gezegd? 

Ik besef dat niet iedereens zwangerschap op rolletjes ging en dat ik hierin een uitzondering was. Stiekem hoor ik meer bekkenklachten-, kniepijn-, en misselijkheidsverhalen dan de mijne..

Maar toch.. om even terug te kijken op mijn zwangerschappen, wil ik toch de vijf hoogtepunten (het zijn er zes!), de fijne ervaringen, op papier wil zetten.

  1. Een mini-mensje in je eigen buik. Dat staat toch wel als topper op 1. Het feit dat jouw vrouwelijk lichaam een klein mensenwezen kan bouwen, dat gevoel alleen al is geweldig.
  2. De aandacht die ik kreeg toen ik eenmaal een bolle buik. Dit kon ook juist in je nadeel werken, omdat iedereen zich opeens met mijn gezondheid ging bemoeien, maar overall vond ik de opmerkingen ‘men staat op in de tram’, ‘wat een mooie buik!’ of ‘wat zie je er goed uit’ toch wel fijn voelen. Alsof ik dat nodig heb soms. Maar wie heeft niet af en toe een complimentje nodig 😉
  3. De cravings. Ja ja, die noem ik ook maar. Ik vond dat stiekem geweldig. Ik had namelijk heel veel cravings voor vitamines, smoothies, sapjes, maar ook wel echt lekkere dingen. Was niet misselijk, dus kon eigenlijk alles wel eten. Ik kreeg ook zin in bizarre combi’s en ben zelfs door mijn eerste zwangerschap pindakaas met hagelslag blijven eten. 
  4. Soms die excuses waar je je zwangerschap voor kunt gebruiken. Vooral voor af en toe wat rust:) Soms is het gewoon fijn om even moe te kunnen zijn. En naar je bolle buik wijzen is soms makkelijker dan vertellen dat je gestresst bent over werk bijvoorbeeld. Zo’n ‘excuus’ zouden veel mensen wel kunnen gebruiken op hun werk bijvoorbeeld.
  5. Hormonen. Hormonen hebben in mijn verleden heel veel tegengewerkt voor mij en mijn huid. Maar hCG? Dat vond ik wel leuk. Tijdens mijn zwangerschap, vooral die van Kobe, hadden de zwangerschapshormonen een positief effect op mijn gezicht.
  6. Oh, en ik heb toch nog een zesde; die bevalling. Een aanslag op je lichaam, dat wel. Maar als je een natuurlijke bevalling meemaakt, dan pas kom je erachter wat een menselijk lichaam kán. Als ik nog een keer de bevalling zou mogen meemaken, zou ik dat denk ik wel doen. Maar dan wel met de hele 9-maanden opbouw en climax; het vasthouden van je kindje, erbij. 

Hoe mooi alles hierboven klinkt, toch hè.. als ik kijk naar de toekomst. Als ik de luxe zou hebben om een keuze te hebben en te maken:
A. NOOIT meer zwanger en NOOIT een derde.
B. NOG 1 of 2 keer zwanger en een GROTERE familie, gezelligheid rond de tafel.
Tja, mijn keuze is simpel, natuurlijk zou ik nooit puur en alleen om het zwanger zijn voor B. gaan. A dus.

Vaarwel zwanger buikje, bevallingen en zwangerschapshormoon. Hier scheiden onze wegen.

2 thoughts on “Wat als… je vaker zwanger wilt zijn, maar niet zoveel baby’s wilt.

    1. Ja, ik vind het heel intrigerend hoe dit werkt. En hoe groot de verschillen zijn. Ik zie overigens wel een match 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *