‘Ik ben hier voor je en je bent veilig.’ – Omgaan met driftbuiten, door verschillende deskundigen.

Vorige week hoorde ik het eerst over de term tantrum. Het is eigenlijk een hip woord voor driftbui, een moment dat je kind volledig overstuur is en niet kalm te krijgen is, met welke woorden of knuffels je dit ook probeert op te lossen.

Ik ben online op zoek gegaan naar opvoedingsdeskundigen en haalde de top 5 tips eruit. Hoe ga je als ouder om met driftbuien en hoe kun je je kind het beste tijdens zo’n moment benaderen?

1) Aan wie kon ik dit beter vragen dan aan de Eerste Hulp Bij Opvoeden koninging: Jo Frost. In deze video kalmeert ze een driftige peuter en vertelt ze een moeder hoe ze het aan moet pakken. Ik zat met traanogen achter m’n laptop hoor, wát had ik met die moeder te doen…

2) uit het How to talk to kids boek lees ik heel veel. Hoe je rust kunt bewaren in je stem tot keuzes geven. Maar hoe doe je dat als je peuter of dreumes een driftbui heeft? Hieronder in de video gaan ze in gesprek hierover.

3) wat ik leuk vind aan deze video is dat het vanuit de opvang is gemaakt (niet die van Vicky).

4) in deze video vertellen ze hoe je van tevoren (voor de driftbui) je kind kan duidelijk maken hoe hij zijn boosheid kan uiten. Vertel hem dat hij ‘tools’ kan gebruiken ipv slaan/schoppen ed;

https://youtu.be/WQQggf6eczc

5) en in deze Vlaamse video geven ze nog even extra aan hoe normaal een driftbui is, dat het een herstelmechanisme is na een heftige gebeurtenis of emotie.

En als ik dit lees, is een driftbui juist een geschenk. Nou, genieten maar;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *