10x series voor als de kinderen op bed liggen

Soms heb ik een evaluatiemomentje op het blog. Dan scroll ik door al mijn blogs en foto’s. Laatst besefte ik hoeveel artikelen er eigenlijk óver mij als moeder gaan. Of over mijn kinderen. Maar niet heel vaak over hoe ik mijn tijd besteed als de kinderen er niet zijn of slapen. En dan ben ik natuurlijk nog steeds moeder, maar kan ik wel iets voor mezelf doen. En hier is genoeg om over te schrijven. Netflix is zo’n speler.

  1. The restaurant – Een Deense familie, één restaurant, een irritante jaloers broer en een onmogelijke liefde. Dat omschrijft deze serie wel ongeveer..
  2. DARK – Deze serie is Duits. Normaal gesproken vind ik de Duitse taal een afknapper, maar bij deze serie vergeet je het al snel. Dark gaat over jongeren die erachter komen dat je kunt tijdreizen. Maar al snel gaat het niet meer lineair, maar worden werelden, tijden en perspectieven zo met elkaar verweven dat je soms het spoor volledig bijster bent. Maar, je raadt het al: daar houd ik dus heel erg van:) En let vooral eens op de muziek in de serie. Prachtig!
  3. Homeland – Dit is een gouwe ouwe. Over Carrie Mathison, een CIA-agente die zich samen met haar collega’s onderzoek doet naar Al Qaida. Het is een serie die je wilt blijven kijken. Als de klok van Netflix zegt dat je nog maar vijftien seconden hebt, wil je hem zelfs al verzetten. Af en toe gaat de serie best wel de diepte in qua informatie over het leger, de Islam en ook komen er bloederige aanslagen in voor (be warned, sterke maag nodig), maar God, wat wilde ik deze altijd door blijven kijken.
  4. House of Cards – Ik heb mijn ouders hier verslaafd aan gemaakt. House of Cards laat je even een inkijkje nemen in The White House. Het politieke geneuzel, de onderliggende brandjes die zonder afweten van de media geblust worden, of de roddels die juist wél via journalisten verspreid worden; het gebeurt (geloof ik) allemaal. Hoe controlerend de serie ook is, het is een erg intrigerende serie en je vertrouwt he-le-maal niemand, maar dat maakt het juist zo leuk 😉
  5. Dix pour cent – Een media agentschap die op het randje van faillissement staat, maakt van alles mee. Een lesbische vrouw met date perikelen, een verloren dochter die bij haar vader komt werken zonder dat hij der doorheeft en conflicten met arrogante acteurs; alles komt voorbij. Dit is wel feelgood, dus het is niet een Homeland die je wilt blijven kijken, maar zeker een om op je lijst te zetten als je even lekker een serie wilt ‘wegkijken’. Én tja, die taal van de serie. Je t’aime Francais.
Französische Serie, die mit Netflix mithalten kann: Wo der Hund „Jean  Gabin“ heißt - Medien - Gesellschaft - Tagesspiegel

6. The Queen’s Gambit – Als je op zoek bent naar een artistieke Arthouse film, maar commerciële Hollywood films ook vet vindt, dan is The queen’s Gambit wel iets voor jou. Let op: het kan je verslaafd maken aan het Schaken. Maar écht. Zij maakt moves die ik niemand ooit heb zien doen tijdens een schaakspel…
7. La Casa de Papel – overval op een bank, maar dan in het kwadraat. En in het Spaans. La Casa de Papel is een gevalletje ‘goed gecast’. Want over iedere personage in deze overvalserie zou je weer een los boek kunnen schrijven of aparte serie van kunnen maken. Dit is een serie die actie boven actie heeft, geen momentje rust of geen moment dat ik niet ‘pintje stoel’ zat.
8. Dexter – Als je niet van bloederig, moord houdt, moet je deze zeker niet kijken. Al is dit een serie waar je zelfs de psychopaat van een Dexter gaat waarderen. Wat het tofste is van de serie (vind ik) is dat hij samen met zijn zus bij de FBI werkt en bóvenop alle moorden zit. En daarnaast heeft Dexter een gigantische bron van kennis over bloed. Toch wel interessant 🙂

Volledige serie 'Dexter' vanaf nu te streamen

9. Dead to me – Twee vrouwen die in eerste instantie allebei lijken te rouwen beginnen samen aan therapie. Tot je erachter komt dat één van de vrouwen de man van de andere heeft overreden. In de serie kom je in een soort mengelmoes van familieruzies en vriendinnengeheimen..
10. YOU – ik zie nu wel een rode draad in de series die ik leuk vind… het heeft allemaal iets van conflict, mysterie, geheimen te maken. En die psychopaten hebben ook wel echt een groot aandeel in de series die ik leuk vind. You gaat eigenlijk over een soort vrouwenhater JOE, die vrouwen in een soort moordkuil leidt. Er zijn genoeg scènes uit deze film die ik heb gebruikt in de verhalen die ik schrijf 🙂

Aanvulling? Komt u maar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *