33 willekeurige weetjes over mij, Carmen.

*Foto’s door Ayla Maagdenberg

Ik moest echt even nadenken over hoe oud ik nou word. Ik vind het niet erg om ouder te worden, maar ook niet leuk. Het liefst was ik forever 26/27 gebleven, dat was echt een mooie leeftijd. Maargoed, met de jaren komt ook meer wijsheid (?) ofzo, dus we maken er het beste van. Nee oké, meer wijsheid heb ik tot nu toe niet per se ervaren. Wel meer rust. Innerlijke rust bedoel ik dan, niet letterlijk rust want daarvan heb ik met twee drukke jongetjes bijzonder weinig ;).

Het gaat hier altijd over onze kinderen, maar eens per jaar, rond mijn verjaardag, gaat het over mij. Twee jaar geleden schreef ik op mijn 31 verjaardag een blog met mijn toekomstdromen & -plannen. Vandaag 33 willekeurige weetjes over mij:

 1. Ik ben bang voor ballonnen. ‘Bang’ is misschien niet het goede woord, ik voel niet echt angst maar meer een zekere weerzin. En dan vooral tegen de gedachte dat ze ineens, volkomen onverwachts, kunnen knappen. Kinderen met ballonnen is helemaal een vreselijke combinatie want die gaan er altijd zo in knijpen brr…
 2. Ik ben auto- en zeeziek. Vooral heel erg zeeziek, maar ook met autoritten die langer dan een halfuur duren maak je mij niet blij. Als ik zelf rijd, heb ik er iets minder last van, maar helemaal weg is het nooit.
 3. Ik vind autorijden niet leuk. Sluit mooi aan bij het vorige punt. Ik doe het wel, maar zie het meer als een noodzakelijk kwaad dat nou eenmaal moet gebeuren. Met een roadtrip per auto maak je mij dan ook niet blij (per trein lijkt me wel leuk om ooit nog te doen – een traintrip!).
 4. Mijn 18e verjaardag was mijn ergste verjaardag ooit. Dit sluit aan bij het vorige punt. Ik was toen namelijk met vrienden op vakantie in Turkije en die dag gingen we op een cruiseschip. Nou, je raadt het al, terwijl mijn vrienden dolfijnen fotografeerden lag ik op de vloer van de wc. Ik ben nog nooit zó blij geweest weer op het vaste land te staan.
 5. Ik heb het heel snel koud. Als de rest van mijn hockeyteam in hun rokje en T-shirt staat te spelen, heb ik een thermolegging en lange mouwen aan.
 6. Ik draag zelden lenzen. Jarenlang wel gedaan, maar op een gegeven moment ben ik ‘overgestapt’ naar een bril en die draag ik nu al heel lang. Behalve bij het sporten natuurlijk. Ik heb overigens -4 (rechts) en -3 (links), dus heb wel echt ‘iets’ van een hulpmiddel nodig.
 7. Ik val snel in slaap (eigenlijk vrijwel altijd binnen tien minuten), maar niet als het 4.00 geweest is. Vanaf dat tijdstip denkt mijn lichaam namelijk dat het ochtend is en ben ik dus klaarwakker. Nogal jammer, zeker nu de kinderen rond die tijd wél slapen of weer gaan slapen…
 8. Ik vond de piepjestest vroeger leuk. Terwijl mijn vriendinnen klaagden en zuchtten, vond ik het ieder jaar opnieuw een uitdaging om zoveel mogelijk pionnetjes te halen.
 9. Ik heb en draag heel weinig make-up. In mijn badkamer zijn geen mascara, foundation of crèmes te vinden. Alleen oogschaduw, en dat draag ik ook niet dagelijks.
 10. Ik leer gebarentaal, omdat ik in het speciaal onderwijs met onder andere dove & slechthorende kinderen werk. Dat vind ik superleuk, sowieso houd ik van nieuwe talen leren. In het verleden heb ik ook een beginnerscursus Chinees en een cursus Arabisch gedaan. Nederlands, Engels en Spaans spreek ik al goed ;).
 11. Ik wilde vroeger absoluut geen juf worden, want mijn moeder was juf. Drie keer raden wat ik nu ben.
 12. Ik heb moeite met links en rechts. Ik kan het niet ‘zomaar’ zeggen zonder erbij na te denken en in de auto levert het soms ook stressvolle situaties op wanneer iemand plotseling zegt: “Hier links!” en ik geen idee heb…
 13. Ik heb ook moeite met even en oneven getallen. Bij lage getallen (2, 4, 6, 12) weet ik het meteen. Maar bij hogere getallen raak ik soms in de war. Vooral bij getallen als 56 of 78. Ook dit levert soms frustrerende situaties op wanneer ik een bepaald adres zoek.

14. Ik heb mijn vriend ten huwelijk gevraagd. Deels omdat ik met hem wilde trouwen (dat lijkt me logisch), maar ook omdat ik het leuk vind om dingen net even anders dan anders te doen. Geëmancipeerder ook wellicht. Ik heb niet zoveel met iets doen ‘omdat het zo hoort’, dat roept bij mij eerder weerstand en een soort rebelsheid op.
15. Als we trouwen, wil ik mijn eigen achternaam houden. Zelfde reden als hierboven. Overigens hebben de kinderen wel zijn achternaam, dat is vooral omdat ik die vele malen mooier vind dan de mijne.
16. Mijn lievelingseten is pizza. Ik zou dat elke dag wel kunnen eten.
17. Ik heb een redelijk onzuivere huid, altijd al gehad. De puistjes bleven ook na mijn puberteit komen en mijn huid is ook nu – op mijn bijna 33e – zelden helemaal ‘gaaf’. Erg vind ik dat niet, ik heb het al lang geaccepteerd en heb absoluut geen zin of behoefte om allerlei crèmes te smeren of diëten uit te proberen.
18. De volgende dingen vind ik echt niet lekker: bier, koffie (de geur alleen al maakt mij misselijk), honing, stroop en jackfruit.
19. Ik drink zelden alcohol. Drie, vier glaasjes per jaar gemiddeld.
20. Als ik dan toch alcohol drink, heb ik het liefst Baileys of Piña Colada’s.
21. Na een hockeywedstrijd drink ik het liefst koude chocomel. Verder drink ik dat eigenlijk nooit, ook niet thuis ofzo, maar op die momenten dus wel.
22. Ik houd heel veel van stilte. Als ik alleen thuis ben, staat er nooit muziek op of de tv aan ‘als achtergrondgeluid’ of zoiets. Ik begrijp ook niet waarom iemand dat zou willen. In stilte kun je immers het beste lezen ;).
23. Als ik dan toch naar muziek luister, kies ik het liefst voor reggaeton of Nederlandstalig (en ja, dat lijkt inderdaad helemaal niet op elkaar).
24. Ik ben een taalnazi. Misschien niet ongebruikelijk voor docenten Nederlands, maar ik heb bij elke spelfout die ik zie de neiging om hem te verbeteren. Dat is niet per se altijd een goed idee, daarom laat ik het nu soms ook gaan… maar dat kost me wel moeite.
25. Ik hou van sarcasme. Ik vind dat veel grappiger dan andere vormen van humor. Gelukkig is mijn verloofde een van de meest sarcastische mensen die ik ken.

26. Ik heb absoluut geen ecorexia, maar kan me wel voorstellen dat ik er vatbaar voor ben (voor het doorslaan in zo duurzaam mogelijk leven en daar uiteindelijk ongelukkig van worden).
27. Ik ben tevreden met mijn lichaam. Als ik een ding zou moeten kiezen om te veranderen, zou dat mijn buik zijn. Die mag van mij wel wat strakker.
28. Sinds mijn eerste zwangerschap wil ik geen krentenbollen meer eten. Ik ben destijds namelijk een keer zó misselijk geworden vlak nadat ik ze gegeten had. Hetzelfde heb ik met bepaalde soorten kruidenthee. Wat ik nu wél graag drink is heet water (zonder smaakje dus).
29. Ik krijg vaak complimenten over mijn handschrift. Van leerlingen, collega’s en mensen die ik een kaartje stuur.


30. Mijn eerste huisdier was een konijn, Tom. Ik kreeg hem voor mijn achtste verjaardag. Hij heeft uiteindelijk bijna twaalf jaar geleefd. Ik ben nog nooit zo gehecht geweest aan een dier als aan hem.
31. De leerstijl die het beste bij me past is die van een denker. In de leerstijlentest van Kolb komt er altijd uit dat ik een denker ben (en dus geen doener, dromer of beslisser). Denkers houden van logica en redeneren, functioneren het beste in gestructureerde situaties, kunnen niet goed tegen wanorde en werken het liefst individueel. Klopt helemaal. Mijn vriend is daarentegen veel meer een doener.
32. De reden dat ik lang geleden vegetariër werd, is omdat ik het zielig voor de dieren vond. Dat (dierenwelzijn) is nog steeds een heel belangrijke reden voor mij om vlees en vis uit mijn menu te bannen, ik denk wel de belangrijkste. Intussen zijn er ook meer redenen bij gekomen die te maken hebben met het klimaat en met gezondheid, waardoor ik alleen nog maar meer achter mijn keuze sta.
33. Mijn tweede naam is Xochitl (spreek uit: Sotchiel). Dat komt uit het Azteeks en betekent ‘bloem’. Hoewel ik het altijd moet spellen of herhalen, vind ik het toch mooi om zo’n bijzondere naam te hebben. En gelukkig hoef ik hem niet dagelijks te gebruiken ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *