33 weetjes over mij. Frederiek.

Met het oog op Carmens naderende 33e verjaardag, plande zij een blog in met 33 willekeurige feiten over haar. Dat vond ik zo’n leuk idee dat ik besloot er ook eentje te schrijven. Hier komen 33 weetjes over mij:

 1. Ik ben gevoelig voor namen van maanden en getallen. Het meest vrolijk word ik van data die voorkomen in de maanden januari, mei, juni, september of december. En als een huisnummer 5 is, kan ik daar blij van worden, dat voelt alsof iets dan meteen een speciale betekenis heeft.
 2. Het lekkerste warme drankje vind ik een cappuccino met havermelk.
 3. Tonic is het koude drankje die ik vaak bestelde toen ik zwanger was.
 4. Toen ik en M. net bij elkaar waren zei ik zo’n twintig keer per dag het woordje ‘sorry‘, bijna als een soort stopwoordje. M. heeft me dit afgeleerd.


 5. Als ik in de trein zit, kan ik het beste mijn schrijfboekje op mijn schoot hebben liggen. Zo’n ritje geeft me het meeste inspiratie.
 6. Me concentreren kan ik het beste met geroezemoes om me heen. Voor het werk of voor schrijven bijvoorbeeld.
 7. De leukste activiteit met de kinderen vind ik voetballen buiten of een rondje fietsen door het park.
 8. Ik plan al jarenlang mijn reis met het openbaar vervoer niet. Ik ga liever ruim van tevoren weg en sta even te wachten, dan dat ik op tijd op het perron moet zijn (m.u.v. buitenlandse reizen natuurlijk).
 9. Ik vind wachten op dingen sowieso helemaal niet erg. Soms plan ik juist extra tijd om lekker waar te nemen.
 10. Toen ik in Amsterdam kwam wonen, heb ik slechts drie maanden op mezelf gewoond voor ik bij M. in trok. Het was een studiootje van 22m2 aan de Clercqstraat. In totaal betaalde ik zo’n 600 euro per nacht (huurprijs was 600 per maand, maar ik sliep er slechts drie keer)…
 11. Ik speel al bijna mijn hele leven toneel. De eerste jaren in Delft. Sinds ik in 2012 in Amsterdam ben komen wonen, zit ik al bij De Toneelklup.
 12. Mijn lievelingskleur is groen. Het liefst oudgroen of donkergroen.
 13. Kobe zijn naam komt uit het naamwoordenboek. Toen we die hadden gekozen (zie ook mijn blog: ‘battle of the names‘) kwamen we erachter dat hij afstamt van mijn vaders familienaam: JAKOB.
 14. M. en ik hebben elkaar leren kennen op een bedrijfsfeestje die ik hostte. Mijn moeder was degene die ons aan elkaar voor heeft gesteld (ja, echt!).
 15. Als ik de keuze krijg ‘strand of bos?’ kies ik voor bos.
 16. Ik heb de serie Friends n├ęt weer helemaal af gezien. Dit echt voor de vijftiende keer (denk ik).
 17. Vroeger keek ik altijd horror/scary movies en ging ik bang slapen. Toch wilde ik ze altijd kijken en stopte ik de videoband in mijn televisie voor het slapengaan. Lichten uit en gaan! ­čśë
 18. Op mijn vijftiende begon ik met werken bij de bibliotheek in Delft, daar heb ik zo’n zes jaar gewerkt als ‘opruimer’. Erna heb ik twee jaar gewerkt bij de boekhandel in Delft (toen heette het Huyser). Nu werk ik sinds anderhalf jaar voor Bruna, AKO en Read shop. Altijd toch die boekenbranche dus.
 19. Ooit droomde ik (toen ik 22 was) dat ik uitgever was en mijn eigen boek uitgaf. In 2020 heb ik dit waargemaakt.
 20. Als een van de eerste van al mijn vriendinnen was ik zwanger. Erna volgde Carmen al erg snel ­čśë Maar nu pas (2020/2021) begint de ├ęchte babyboom..
 21. Een derde kind staat voor ons niet op de planning. Ik sluit het nooit voor 100% uit, maar ik schat de kans wel ├ęrg klein in.
 22. Vroeger kraakte ik mijn vingers heel erg, was echt een tik. Ik doe dit af en toe nog wel eens, maar niet actief als in mijn middelbare school en studententijd.
 23. Ik geloof in drukpunten en energiebanen die door heel je lichaam lopen. Toen ik zwanger was van Vicky liet ik een drukpunten massage doen om wee├źn op te wekken. Dit lukte niet, maar damn ik voelde mijn baarmoedermond wel ├ęcht iets doen.
 24. Tot mijn drie├źntwintigste heb ik gedacht heel mijn leven in Delft te wonen. Toen mijn relatie uitging met G. en ik M. ontmoette liep dat n├ęt even anders.
 25. Tien jaar geleden rondde ik mijn master Communicatiewetenschap af (2011) aan de UvA. Mijn masterscriptie ging over hoe middelbare scholieren van verschillende afkomsten zich identificeren met personages in verhalen en boeken.
 26. Van 2006 t/m 2010 studeerde ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en deed ik Algemene Cultuurwetenschappen. Mijn bachelorscriptie schreef ik over muzieksmaak onder jongeren.
 27. Sinds ik afgestudeerd ben, ging ik van 40 uur werken, naar 32 uur, naar 36 uur, weer naar 32, kort naar 28 en weer terug bij 32 uur werken.
 28. In de tien jaar dat ik werk ben ik twee keer met zwangerschapsverlof geweest, in totaal waren dit 32 weken.
 29. Als ik een kamer instap, weet ik precies wat de energie van een persoon is of de ‘aura‘ van de mensen is, die in de kamer zijn. Ik kan geen kleuren zien, maar voel ze zeker wel.
 30. Ik vertelde mijn oma (Miepie) als eerste dat ik zwanger was van Kobe en ook van Vicky. Toen ik net drie maanden zwanger was van Vicky overleed zij.
 31. Zij was ook degene tegen wie ik als eerste vertelde dat ik een tatoeage in mijn nek ging nemen. Oh ik heb dus een kleine tatoeage in mijn nek.

32. Ik raak dingen die niet belangrijk zijn en geen vast plekje hebben snel kwijt. Heeeel af en toe gebeurt dit ook met een telefoon 1x, of met een laptop (doei, Randstad Rail…).
33. De sporten en hobby’s die ik ooit heb beoefend: gitaar, ballet, hockey, zingen (zangles).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *