Ik zal weinig winkels missen nu de tweede lock down van start is gegaan, want ik winkel sowieso al heel weinig. Behalve dan in de kringloop, die ga ik wel missen. Tegenwoordig werk ik op 5 minuten (!) lopen (!) van een van de grootste (!) Rataplan kringlopen van Amsterdam, dus zoals jullie zullen begrijpen, breng ik daar menig tussenuur door. De afgelopen tijd kocht ik weinig voor mezelf (ik ga meedoen aan de #NoBuyChallenge die eruit bestaat dat ik een halfjaar lang helemaal geen kleren voor mezelf – tweedehands of nieuw – ga kopen, maar daarover later meer), maar wel wat dingen voor de jongens. Waaronder ook een paar spelletjes die een grote hit zijn bij mijn kleuter. En bij mezelf, want ik vind weinig zo leuk als samen spelletjes spelen :). Misschien ook een tip voor Kerst of om de komende tijd thuis door te komen?

Kringloopgeluk #1 staat hier, vandaag deel 2!

Elia is gek op sommen maken. Sommen boven de tien vindt hij nog lastig uit zijn hoofd, dus kocht ik voor hem dit telraam. Het was uit mijn hoofd € 0,75. Ook kocht ik strijkkralen waar je een dino van kunt maken, Elia heeft al een blauwe af maar er zijn nog genoeg kralen over om ook een bruine en een groene te maken. De set van het figuur + de kraaltjes was samen € 0,50. De houten letters vond ik toevallig (niet alle letters waren er nog, maar deze vier wel) en wil ik gebruiken om de wandkast / kledingkast in te delen in een gedeelte voor Elia en een gedeelte voor Noël. Wanneer laatstgenoemde ooit gaat doorslapen dan… De letters waren € 0,10 per stuk.

Voor alles op deze foto betaalde ik in totaal € 9,35.

De houten garage was een gokje, want hij zat in een dichtgeplakte doos dus ik kon niet controleren of hij compleet was. Maar voor € 2,50 wilde ik de gok wel wagen. En wat bleek: hij was helemaal compleet! Alleen zonder schroeven, dus hebben we hier letterlijk de hele gereedschapskist omgedraaid en exact genoeg schroefjes gevonden om hem in elkaar te zetten. Jippie! Hij kwam trouwens ook zonder auto’s, maar toevallig hadden we er daar nog wel een paar (stuk of vijftig) van liggen ;-).

Over naar de spelletjes. Deze vier zijn allemaal al vaak gespeeld hier, dus ik bespreek ze even kort. We beginnen met Elia’s favoriet: Sesamstraat Kimble. Dit is eigenlijk gewoon mens erger je niet maar dan de kinderversie. Met een dobbelsteen die vast zit (i-de-aal, waarom hebben niet alle kinderspelletjes dit?!) en met pionnen die ook vast blijven zitten in de gaatjes. Elia speelt het ook vaak in zijn eentje (ja echt), dan zet hij bijvoorbeeld een poppetje in elke hoek en spelen zij tegen elkaar. Ik betaalde voor deze € 1,25.

Gaan we verder met mijn persoonlijke favoriet: Animal Party. Dit lijkt op Yahtzee. Je hebt vijf dobbelstenen met verschillende dieren en heel veel kaartjes met verschillende combinaties. Je kunt de spelregels aanpassen en het moeilijker/makkelijker maken zoals het je uitkomt. De spelregels zaten niet meer in het doosje, maar dat maakt mij weinig uit want ik bedenk ze net zo lief zelf. Wij doen het meestal als volgt: we leggen een stuk of 15 kaartjes op tafel, dan gooien we de dobbelstenen. Bijvoorbeeld: Elia gooit er vijf en kiest vervolgens een kaart die het beste past bij wat hij gegooid heeft. Daarna heeft hij nog 3 kansen om de kaart ‘af’ te gooien, dus precies kloppend. Lukt dat dan mag hij de kaart houden, lukt het niet dan moet hij terug op de stapel. Dit spel was € 1,75.

Nummer 2 is ook zo leuk, al is het maar omdat die minikonijntjes zo schattig zijn. Bunny Hop is meer een geheugenspel waarbij je moet onthouden welke kleur konijn naar welke plek gesprongen is. Alle konijntjes hebben onderop een kleur, en je moet die kleuren zien te pakken die op de wortel ernaast staan (in de goede volgorde). Steeds als je een konijntje pakt, moet je hem daarna op de lege plek terugzetten. Ze verspringen dus en daarom moet je meerdere stappen vooruit (proberen te) kijken. Ik ben hier aanzienlijk beter in dan mijn kleuter ;-), dus als we dit spelen doe ik vaak ondertussen ook iets anders zodat ik niet super gefocust ben en hij ook een kans maakt. Ik kocht Bunny Hop voor € 1,25.

Tot slot deze, eveneens van Ravensburger: Nino Delfino. Vier (wederom heel schattige!) dolfijntjes moeten proberen om een bal in veiligheid te brengen (dus in het bootje ernaast). Maar om dat te doen, moeten ze eerst het hele rondje lopen zonder dat de dolfijn ze te pakken krijgt! De gebruiksaanwijzing zat er niet bij, en kon ik ook niet online vinden, dus ik zou niet precies weten hoe het moet. Wat wij doen is in elk geval met de dobbelsteen gooien en dan mag je het aantal boeien springen dat op de dobbelsteen staat, tenzij de dolfijn op een boei wijst. Maar, nogmaals, de werkelijke regels zijn vast anders :). Nino Delfino was € 0,95.

Alle spelletjes zijn aan te raden voor een kind van ongeveer 5-6 jaar. Ik had vooraf geen enkele research ernaar gedaan, maar als het compleet is dan vind ik het gauw de gok waard, zeker voor deze mooie prijsjes. In ons vakantiehuisje heb ik ook nog een paar spelletjes liggen, die zal ik binnenkort ook wel delen, want jullie kunnen wel raden waar wij (een gedeelte van) de lock down gaan doorbrengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *