Ontspannen op vakantie met kinderen. Voordelig en vertrouwd in ons eigen boshuisje (ook te huur)!


Ja… het is echt waar. Wij hebben ons eigen Tiny House in het bos!!! (dit verdient drie uitroeptekens).

Mensen die mij al langer of live kennen, weten dat heel veel facetten van een overzichtelijk, eenvoudig leven mij enorm aanspreken. Minder spullen betekent bijvoorbeeld ook minder keuzestress (en minder vaak iets kwijt zijn), en een kleiner huis is makkelijker schoon en netjes te houden. Ik kom veel meer tot rust op een plek waar a) minder mensen en b) meer ruimte is, en ik wil dit ook zo graag aan de jongens meegeven…

…dus toen mijn vriend met het briljante idee kwam om een boshuisje te kopen in de Veluwe (in Ermelo om precies te zijn, de plek waar hij is opgegroeid), was ik enthousiast. Niet meteen lyrisch (niet zo lyrisch als ik nu ben ;-)), omdat ik in eerste instantie een vrij druk vakantiepark voor me zag waar je waslijn als het ware in de tuin van de buren hangt en waar rijen caravans naast elkaar geparkeerd staan. Dat kan ook best leuk zijn, zeker (ook) voor/met kinderen, maar zelf wilde ik toch liever iets anders…

…en toen vond hij een natuurcamping die helemaal naar mijn/onze wens was. Een camping met twee natuurspeeltuinen, staplekken voor tenten en bungalows (te huur) en een rij huisjes die letterlijk aan de bosrand liggen (te koop). Een camping met een uitstekend restaurant, een snackbar om af te halen, een verwarmd openluchtzwembad, en een klein maar o zo leuk animatieprogramma voor kindjes.

Er stond daar het een en ander te koop, maar dat voldeed niet aan onze wensen. Dat waren bijvoorbeeld stacaravans met enkel glas en maar één slaapkamer (wel erg gezellig met z’n vieren ;-)), of huisjes die eruit zagen alsof ze al jaren onbewoond waren en de eerstvolgende winter niet zouden overleven. En toen, ineens, was het daar. ‘Ik heb iets leuks voor jullie,’ zei de campingeigenaar, met wie we inmiddels vaker gesproken hadden. We volgden hem naar de rand van het park en daar was het… een fantastisch boshuisje in een nette staat, dat alleen qua inrichting hopeloos verouderd was…

…want de vorige eigenaar was een oud vrouwtje. Zij wilde er vanaf, en na wat onderhandelen en heel erg door de oubollige en ronduit lelijke (sorry maar dat was het echt) inrichting heen gekeken te hebben, werden wij de trotse eigenaren van ons mini paleisje. Toen begon het klusproject dat eigenlijk nog steeds bezig is (we zijn nu bezig met de laatste kamer, de Master Bedroom, al willen we de keuken eigenlijk ook nog een andere kleur geven). We hebben alle – letterlijk alle – muren geschilderd, want alles was in dezelfde, saaie, bruine kleur en we hebben ook letterlijk alle meubels die los zaten verkocht en vervangen door nieuwe (tweedehands nieuwe dan natuurlijk, want ik heb duurzaamheid ook – juist – hier hoog in het vaandel staan… zelfs het behang op de kinderkamer is tweedehands :’)).

De interieurdesigner in mij, die eerst wel wilde huilen bij de aanblik van zoveel lelijke muren, kreeg al gauw plezier in het bedenken van kleurenschema’s, het upcyclen van oude meubels en het afstruinen van kringloopwinkels om overal de laatste dingen bij elkaar te zoeken. Op het terras, dat eerst vol stond met een buiten proportioneel grote tuinset, hangt nu een mooie hangstoel en staat een bijpassende picknicktafel. De woonkamer heeft een behang dat ik nog steeds schitterend vind, met toekans en mango’s, en ook de kinderkamer met schuin stapelbed wordt steeds meer ‘af’…

…is een huis ooit echt af? Ik begin het me af te vragen. Wel vind ik het leuk dat ik zo’n canvas had om mee te doen wat ik wilde. Zo heb ik dus voor het eerst van mijn leven behangen (moeilijker dan ik dacht, maar ik kon gelukkig afkijken bij een expert aan het werk) en ook voor het eerst van mijn leven een kast geverfd in een okergele kleur.

Zoals ik al zei zijn we ben ik nu bezig met de grote slaapkamer, maar in de toekomst droom ik dus nog van een andere kleur keuken (en als we dan toch bezig zijn ook gelijk een andere kleur buitenkant ;-)) en stiekem ook van een mooiere vloer. Al is het zeil dat er nu in ligt wel lekker praktisch met alle dennennaalden die je mee naar binnen loopt na een boswandeling. Want, nu komt het beste: ons huisje ligt direct aan het bos…

…en dat geeft zo’n gevoel van vrijheid, zelfs wanneer je binnen zit. Ik zie heel veel voordelen aan ons vakantiehuisje, zeker nu met (kleine) kinderen. Die kunnen namelijk lekker rondscharrelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze overreden worden. Ze spelen met takken, eikels en zand, wat ik liever heb dat ze achter een scherm zitten of met felgekleurd plastic speelgoed spelen (wat ze binnen ook genoeg doen hoor ;-)). Ze kunnen alleen naar de speeltuin en ook hun wereld is daarmee een stuk groter en ruimer, zeker omdat ze de nabije omgeving inmiddels op hun duimpje kennen omdat we er al vaak geweest zijn. Elia weet de weg in het bos zelfs beter dan ikzelf en is dus niet zelden mijn eigen, kleine reisgids. De jongens komen hier dan ook erg graag, ongeveer even graag als wij zelf.

Nou, zijn jullie al jaloers? Dat is nergens voor nodig, want ons boshuisje is ook te huur! Voor een (lezers)vriendenprijs! Meer weten? Kijk dan op de site van ons huisje en stuur me een berichtje. Tot snel ;-).

*Foto’s door Ayla Maagdenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *