Stelling: na de zwangerschap je oude figuur weer terug (willen) krijgen is onrealistisch


Tjonge jonge. De veranderingen die een zwangerschap fysiek met zich meebrengt. Ik zou er blogs vol over kunnen schrijven. Dat heb ik dan ook al eens gedaan, over mijn persoonlijke struggle met de zwangerschapskilo’s die kwamen en gingen. Ik ben zelden zo licht geweest als toen Noël ongeveer een jaar was. En zelden zo zwaar als toen hij net geboren was (wat natuurlijk logisch is).

De kern van het verhaal is dat het niks, maar dan ook echt niks uitmaakt dat of hoe je figuur verandert na een zwangerschap + bevalling. Je lichaam heeft in negen maanden een heel nieuw leven geschept, dat het daarna ook nog blijft voeden, het is niet meer dan logisch dat je dat ergens aan merkt. Al zijn er ook vrouwen die een paar weken na hun bevalling weer in hun oude spijkerbroeken passen en na nog wat maanden een blokjesbuik hebben. En dat is ook oké. Het gaat erom dat je tevreden bent met je figuur, en accepterend, en mild. Makkelijker gezegd dan gedaan (voor mij wel althans).

Bij The Home Edit (ik als opruim- en sorteerfan kijk dit natuurlijk ;)) zei Clea:

Het is prima om kleding die je niet meer past te bewaren. Kleding die een maat te groot of te klein is, kun je een plekje geven in je kledingkast. Kleding van voordat je moeder werd, bewaar je niet. Die gaat weg.

Dit was natuurlijk bedoeld als grapje, maar er schuilt een kern van waarheid in. En die is namelijk dat het helemaal oké is als je niet of zelfs nooit meer in je pré-zwangerschaps broeken gaat passen en je daarom een hele nieuwe garderobe moet aanschaffen. Is dat realistisch? Dat denk ik ook weer niet, het hangt er maar net vanaf hoe jouw lichaam verandert. Hoeveel ‘geluk’ je hebt of hoeveel moeite je ervoor wilt doen. Het is dus niet zozeer onrealistisch om je oude figuur terug te willen krijgen, maar het moet ook geen prioriteit zijn. Lang verhaal kort… NO op de stelling!


Haha. Hahahah. Laat me niet lachen. Überhaupt nadenken over je figuur nadat je bent bevallen is al heftig, je hebt al genoeg om over na te denken, laat staan het in dezelfde shape krijgen als ervoor.

Ik geloof erin dat het vrouwelijk lichaam zich aanpast aan de komst/bevalling van je kleine. Je heupen worden breder, je krijgt wat meer ver langs de heupen.. het wordt allemaal wat steviger. Om dan te streven naar je oude figuur? Klinkt onmogelijk toch?

Ja, dat is ook zo. En ook nog eens onnatuurlijk. Ik geloof er écht in dat je je oude figuur niet terug kunt krijgen, maar wel dat je je nieuwe figuur in een zo ideaal mogelijke staat weer terug kunt krijgen, dus dat je in je nieuwe ‘shape’ weer fijn in je vel kunt gaan zitten.

Maar als reactie op deze stelling: YES, ik denk dat het onrealistisch is om te streven naar je oude figuur na je zwangerschap.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *