5x het leukste speelgoed voor mijn 6-jarige

Kobe speelt inmiddels met hele andere dingen dan hij een jaar geleden deed. De auto’s die hij in de afgelopen jaren kado heeft gekregen, laat hij links liggen en ook in het keukentje bakt Kobe geen pannenkoeken meer. Boekjes worden wel nog erg goed gelezen maar die schaar ik niet onder ‘speelgoed’! (Overigens zijn de gewilde boeken voer voor een nieuw/ander blog :))

1) Een doos 

De afgelopen week kwamen onze nieuwe eetkamerstoelen binnen. De doos waar ze inzaten deed dienst als brandweerwagen, kleurplaat, als kasteel en als turntoestel.. Een doos is en blijft een van de favoriete speelmaterialen van Kobe. Zijn fantasie wordt lekker aangewakkerd 😉

2) Een Bay blade

Als er vriendjes komen spelen, is een bay blade het standaard speeltje wat ze ‘gebruiken’. Kobe speelt dan vaak een ware competitie en zei zelfs over de materialen van een vriendje: ‘B. heeft de beste Bay Blade van ons allemaal.’ Ik ben daar vet van onder de indruk natuurlijk 😉 en hij blijkbaar ook.

Kobe heeft een stadion en zelfs de juf stimuleert het spelen met bay blades (niet in de klas uiteraard).

3) Kwartet

Het vooruit denken; het nadenken over een volgende move, het nadenken over of iemand anders een kaart heeft ja, of nee, ja daar kan ik Kobe warm mee maken. Kwartetten dus! En laatst zijn we begonnen met ‘Pesten’. Een spelletje kaarten is ‘all you need’ dus 😉

4) Bordspel ‘Ik zie je wel’

Visjes zoeken met het spel ‘Ik zie je wel!’ Een groot bord (zie ook de foto) waar je alle dieren in de oceaan op leert kennen. Een soort bingo maar dan anders 🙂

5) Knex en Lego

Last maar zeker niet least is het spelen van Lego en Knex. Ook hierin moet Kobe nadenken over stappenzetten; puzzelen maar dan met kleinere stukjes zeg maar! Daar kan ik hem echt blij mee maken. Daarnaast zijn het ook altijd ‘stoere’ figuren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *