5x fijne en leerzame programma’s op Netflix – 4 tot 7 jaar

Kobe was klaar met Casper en Emma, Paw Patrol en Peppa Big, waar Vicky nog wel naar kijkt. Iedere avond mag hij (1 uur max.) iets kijken en voor het slapen gaan vind ik Dinotrux of Pokémon kijken iets te agressief. Dan duurt het minstens een uur voordat hij relaxt kan slapen. Maar iets leuks bedenken voor een kleuter is nog best een uitdaging. Vandaag heb ik 5 old school series op een rijtje gezet die oud, maar vertrouwd en leerzaam zijn!

1) Er was eens… het leven!

Is jouw kleuter enorm geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Of is er iemand in je buurt die ziek is en weet je even niet hoe je dit kunt uitleggen? Dan is ‘Er was eens… het leven!’ programma echt heel leuk en handig. Over bloedlichaampjes, hart, longen, aders en alles wat er in het lichaam gebeurt. En dan in Jip en Janneke verteld! Met deze is Tv kijken erg gemakkelijk goed te praten 😉

2) Storybots

Deze Storybots beantwoorden grotere vragen: hoe werken computers, hoe groot is de ruimte, hoe werkt zwaartekracht, hoe maak je muziek, en nog veel belangrijker: ‘waarom kun je niet altijd maar toetjes eten en blijven snoepen?’. De Storybots praten enigszins irritant (maar bij welk kinderprogramma is dat niet zo ;)) en de liedjes blijven in je hoofd zitten, maar verder is het een aanrader 🙂

3) De magische schoolbus

Een dwaze juf en een nieuwsgierige klas. In De Magische Schoolbus ontdekken ze met een bus alles over het menselijk lichaam, over scheikunde, biologie en nog veel meer. De kinderen moeten samen met de klas innovatief zijn om problemen op te lossen en die bus helpt ze er natuurlijk bij. Ik word vooral erg vrolijk van de juf, die in alle problemen een gigantische uitdaging ziet.

4) Justin Time

Deze is wat minder oud dan de programma’s die ik hierboven noemde… Kobe zat hier met de oppas laatst naar te kijken. In deze serie gaat het minder over menselijk lichaam of natuurkunde, maar over cultuur en natuur. Justin reist met zijn denkbeeldige vriendjes Olive en Squidgy over de wereld om andere culturen te ontdekken!

5) Beat Bugs

Als een serie begint met insecten die The Beatles zingen, dan denk je al snel: dit wordt hem niet. Maar als een soort musical worden wereldproblemen door oa. Queen Bee en BuZz bekeken, gezongen (vooral veel gezongen ;)), opgelost en dat allemaal in een simpele achtertuin waar deze muzikale beestjes wonen.

Hebben jullie nog goede educatieve series op Netflix of vinden jullie dat TV juist als doel ontspanning moet hebben?

Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *