Stelling: je kind naar de crèche of BSO sturen terwijl je zelf vrij bent, is niet oké


Op donderdag gaat Noël de hele dag naar de crèche (dat is dan ook gelijk de enige dag in de week dat hij gaat). Elia gaat dan ’s ochtends naar school en ’s middags naar oma. Ik ben dan dus de middag helemaal alleen thuis. En vrij. Gedeeltelijk vrij dan tenminste, want ik doe ook een beetje huishouden (wanneer niet?) en boodschappen etc. Maar er blijft zeker tijd over om te doen wat ik wil. En eerlijk? Ik vind om die reden de donderdag een van de fijnste dagen van de week.

Sowieso houd ik erg van alleen zijn (helemaal alleen dus, zonder vriend/vriendinnen/kinderen) en vind ik dat denk ik de grootste omschakeling sinds ik moeder ben. Ik vind het niet erg om met mijn kinderen te zijn, meestal vind ik het juist wel gezellig, maar ik zie ze al zoveel uur per week dat die paar uur zonder een welkome afwisseling is. En niet alleen voor mij – ook zij vinden het leuk om ergens anders naartoe te gaan. Noël is vrolijk op de crèche, Elia eet chips bij oma, en ik lees in alle rust een boek of schrijf wat. Win-win.

Er zijn ongetwijfeld moeders die niets liever doen dan 24/7 bij hun kinderen zijn, en dat is ook helemaal prima. Net als er moeders zijn die hun kinderen vijf dagen per week naar de crèche brengen en in het weekend dan ook nog een oppas regelen. Ik vind het allebei oké, het is maar net waar jouw behoeften als moeder liggen, en die van je kinderen. Als je daar een balans in vindt waar iedereen gelukkig mee is, dan is dat toch mooi? NO op de stelling!


Op woensdag en donderdag is Vicky naar de crèche en Kobe is op donderdag naar de BSO. De woensdagochtend (tot 14u, want tot die tijd gaat Kobe naar school) heb ik mijn schrijfochtend. Voor mijn boek/verhaal waar ik al even mee bezig ben (volgt!), voor dit blog en voor mijn eigen branding bedrijfje; branding over coffee. ’s Middags heb ik de tijd om met Kobe leuke, kleuter-achtige activiteiten te doen, waar Vicky nog wat te jong voor is. Op donderdagmiddag is het mijn ‘moetjes’-middag. Ik doe dan wassen, boodschappen en ga (sinds vorige week ook op zo’n middag) naar de bibliotheek. Omdat ik 28 uur werk, zijn die 12 uur de enige uren in de week dat we dingen moeten en het weekend is dan vrij voor leuke dingen.

Ja, mijn kinderen gaan naar de crèche en BSO als ik ‘vrij’ ben. Maar ‘vrij’ is in dit geval wel een breed begrip. Want: ben je als moeder ooit vrij? 😉

Mijn mening: NO ik vind het wel oké om je kinderen naar de opvang te doen als je zelf vrij bent, mits je zelf en je kinderen er tevreden vandaan komen en je daarnaast nog genoeg tijd over hebt om fijne, ‘vrije’ dingen met hen te doen 🙂

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *