Stelling: je moet het geslachtsdeel van je kind geen gekke naam geven


Er zijn dus kinderen (en ouders) die hun geslachtsdelen ‘poelewoepsie’, ‘pieniewienie’ of ‘koekie’ noemen. Sorry, maar dat begrijpt toch niemand? Dat hoéft ook niemand te begrijpen, zou je kunnen tegenwerpen, want je gaat het toch niet met buitenstaanders over je geslachtsdelen hebben?

Nee, dat lijkt mij ook niet. Tenzij er iets mee aan de hand is. En je er pijn hebt, of (erger) iemand er iets mee gedaan heeft dat je niet wilde. Dan is het superbelangrijk dat je als kind in elk geval in staat bent om het beestje bij de naam te noemen. Dat je thuis koosnaampjes voor geslachtsdelen wilt gebruiken omdat je het echte woord te ‘kindonvriendelijk’ vindt – oké. Maar leer je kind dan alsjeblieft ook het échte woord, just in case.

Hier thuis noemen wij een piemel een piemel, en een vagina een vagina. Ik vind dat geen ‘volwassen’ of ‘harde’ woorden, het is gewoon wat het is. Elia en Noël weten dat heel goed, ze weten ook precies wie er een heeft ;). Verder weten ze ook waar hun plas uitkomt en waar hun poep. Ik vind dat je je als ouder nooit zou hoeven schamen om het over dergelijke onderwerpen te hebben, het is een lesje anatomie dat ieder kind in mijn optiek zou moeten krijgen vanaf dat hij oud genoeg is om er iets van te begrijpen (en dat kan al heel snel want Noël is nog geen drie). Een zeer overtuigde YES op de stelling dus.Oh, ik heb hier nog nooit echt goed over nagedacht eerlijk gezegd. Eigenlijk vind ik dat iedereen hier zijn eigen manier in moet vinden. Ik kan best vinden dat je ‘poenana’ of je ‘moesje’ een slechte naam is voor een vagina of een ‘plasser’ niet werkend is voor een piemel, maar wat ik vooral vind is dat je er een naam aan móét geven (input voor nieuwe stelling Carms?;)).

Het een slechte naam geven is mijns inziens nog altijd beter dan het negeren en het geen (bij)naam te geven. Je kunt ook wat mij betreft er nog beter grapjes over maken en blij worden van de naam die je je geslachtsdeel geeft, dan dat je het er niet over hebt, of het gek vindt om het überhaupt een naam te geven.

Mijn mening: NO, je mag wat mij betreft de geslachtsdelen van je kinderen alle namen geven die je wilt!

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

1 thought on “Stelling: je moet het geslachtsdeel van je kind geen gekke naam geven

  1. Ik ben het met Carmen eens! Alleen als je voor les anatomie gaat misschien goed om woord vulva te gebruiken, en vagina voor de vagina. Niet iedereen weet het beestje te benoemen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *