Hoe het moederschap míjn kledingstijl veranderde.

Vroeger hees ik me in (te) strakke broeken, of kocht ik per sé die blouse of jurk die ik heel mooi vond maar niet echt lekker vond zitten. Sinds mijn zwangerschap is mijn lichaamsbouw niet heel erg veranderd. Mijn heupen waren altijd al breed en tja die dijbenen bleven stevig. Dat was voor Kobe en Vicky ook al zo.

Grappig genoeg begrijp ik dus nu die moeders die een mooie maar chill zittende spijkerbroek, sneakers en een blouse aan hebben, naar werk ofzo. Het is nog net netjes genoeg, het ziet er fijn uit maar zit ook nog lekker. En het is nog net comfortabel genoeg om je kind op de fiets te tillen, zonder dat iedereen onder je rok of jurk kan kijken.

Wat had ik vroeger nooit verwacht ooit aan te trekken?

1) Fijne jurkjes tot vlak boven de knie, met sandalen eronder. Deze outfit is vooral in de hogere temperaturen erg fijn en luchtig 😉

2) Korte broek met een groot overhemd eronder. Het liefste dan eentje van M. of een lekker een die oversized is 🙂

3) Naar mijn werk draag ik vaak een nette blouse en een zacht stoffen pantalon. Die blouse droeg ik voor Kobe ook wel (al waren dat vaker shirts met korte mouwen), maar die zachte lossig vallende broek, had ik niet zien aankomen.

4) Wat wel is gebleven is mijn altijd favoriete skinny jeans, met korte sneakers. In skinny jeans voel ik me toch altijd wat strakker en slanker dan in andere broeken, ze zitten soepel en flexibel 🙂

5) Een ‘team Nordics’ jas. Zie je die jas hierboven die ik ook als headerfoto gebruikte? Vroeger vond ik die jas meer passen bij een stel dat samen dezelfde jas heeft (dat is ook zo), of een stel dat samen het ANWB-koppel wordt genoemd en zich daar niet voor schaamt. Alleen: deze jas is zo relaxt en winters en warm, dat ik nu vooral de voordelen ervan zie én ik me er ook niet (meer) voor schaam. Al heb ik dus ook een ‘leuke jas’ die ik gebruik als ik ergens ga eten, misschien schaam ik me dus toch wel, maar heb ik hem vooral voor praktisch nut.

6) Ik deed vroeger ook vaker strings en oncomfortabelere bh’s aan dan nu, is dat ook onderdeel van stijl? Niet echt, maar het markeert wel dat ik mezelf anders ben gaan kleden:) meer gericht op comfort..

Het moederschap beïnvloedde mijn kledingstijl?

Ik denk echt dat ik er misschien ook wel zo uit had gezien zonder kinderen. Waarom ik toch qua stijl veranderd ben? Dat komt meer door mijn leeftijd dan mijn kindjes.. Ik ben meer om mijn lichaam gaan geven (wat voelt goed, wat zit fijn?) en vroeger sleurde ik mezelf door ongemakkelijke dagen heen met oncomfortabele kleding.

Wat deed ik mezelf aan? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *