8x mijn favoriete podcasts over opvoeden en moederschap.

Nu we allemaal weer thuiswerken, mis ik mijn ritje op de fiets enorm. Naast dat mijn dijbenen en weegschaal ervan balen, lijkt mijn hersencapaciteit ook af te nemen. En ook de inspiratie die ik heb voor blogs. Nou, ik had een oplossing! De twee combineren: podcast en een nieuw blog.

De komende week als de kinderen naar school en de crèche zijn, heb ik vast eeuwen de tijd (voor mijn gevoel, maar die uren zijn vast zo voorbij). Hierbij mijn lijstje van 8 podcasts, die ik de komende tijd ga (proberen te) luisteren!

1 Nina Pierson: Mama’en – Nina’s nieuwe boek is uit. Zoals ze ook in haar live leventje veel goed voor elkaar heeft, maar tegelijkertijd ook nog moeder is, heeft zij alvast haar eerste fijne podcast live gezet. More to come (I’m sure!)

2 Mompoint – Al lijkt het erop alsof ze in april en mei 2019 alles heeft opgenomen, is het wel een fijne serie podcast. Over momguilt (zie hieronder), praktische oplossingen en balans tussen gezin, tussen moeder zijn en ook nog je eigen leven leiden.

3 Radio mama – In “Radio Mama” praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt. Nou, laten we daar allemaal heel veel ervaring mee hebben. Naar deze ben ik erg benieuwd, de invloed van stress op opvoeding!

4 Podnatal – Podnataal gaat niet alleen over zwanger zijn, maar alles erom heen; borstvoeding, de vermeende roze wolk die soms wegblijft, verlof. De laatste tijd focussen ze zich erg (terecht) op Corona, maar deze specifieke podcast zou ik graag willen horen. Leuk @Carmen ook voor inspiratie 🙂

5. Ik ken iemand die… – Volgens mij is dit een hele droge podcast over ouderschapambities, kindopvoedlifehacks en twee vaders met een pleegkind…

6. Gender en opvoeding – Deze vond ik interessant! Heel specifiek onderwerp eigenlijk.. Onderwerpen die zij aanbieden: Wat bieden we kinderen bewust of onbewust aan en wat verwachten wij van ze? Waarom denken we zo? We verkennen denkbeelden hierover in de wereld en ook hoe je opvoeding minder star en wat meer gendervrij kunt aanpakken.

Deze zijn in het Engels:

7. “How to talk to kids about…. anything”

8. Psych Files – Adele Faber (van het boek ‘How to talk to kids”) wordt geïnterviewd door Psych Files. Ik zou deze heel graag willen luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *