Stelling: de quarantaine had best langer mogen duren


Ik heb het makkelijker in deze dan Frederiek. Dat weet ik, omdat ik a.) minder werk en omdat b.) mijn vriend niet thuiswerkt – en wel steeds thuis is (op 1 dag in de week na). En omdat ik sowieso al graag en lang alleen ben. Ik heb niet zoveel behoefte aan (veel) sociale contacten, en ik vind het heerlijk om thuis een beetje aan te rommelen. Met of zonder kinderen. Ik ben daarnaast ook van mening dat rust, regelmaat en voorspelbaarheid fijn zijn voor kinderen.

Toen de lockdown werd aangekondigd, vond ik het niet meteen relaxt. Dat kwam vooral omdat ik bang was, bang voor het verloop van deze onbekende ziekte, bang om dierbaren te verliezen. Dat is gelukkig niet gebeurd – mij niet, andere mensen wel. Dat weet ik en dat vind ik verschrikkelijk. Maar voor mij, persoonlijk, zitten er tot nu toe meer voor- dan nadelen aan deze periode waarin ik heel veel thuis ben met de jongens. Ik ga dus voor YES, de quarantaine had wat mij betreft best langer mogen duren.


De eerste twee weken ging ik echt door een nare periode. Een paar ups en veel downs. Vooral het combineren van werk en voor de kindjes zorgen viel me zwaar. Erna kreeg ik er meer plezier in en had ik het ritme wat beter te pakken. Ook kon ik voor mezelf beter goedpraten dat ik slechts 2/3 productieve uurtjes had op een dag.

Stiekem zou ik nu niet meer terug willen. Het kalme en rustige is er ingeslopen en voelt enorm lekker. Niet gehaast, niemand afspreken en iedereen op langzaam tempo doet me eigenlijk wel goed.

De kinderen hebben alleen wel vierkante ogen. Dus YES, de quarantaine mag langer duren, al moet mijn werk dan ook minder uren in de week beslaan.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *