Een techneut en een toneelspeler. Wat worden mijn kinderen later? Een gokje

Kobe pakt de waterspuit en zet het oranje speelgoed waterradje voor hem op het gras. De  ingang van de spuit zet hij op de bovenkant van het gevaarte, de spuit gaat aan en het randje begint te draaien. Ook op zijn kop en zijn zij én verschillende standen probeert hij uit.

Ieder kind vindt dingen uit, ze hebben een eigen ontdekhoek en proberen dingen te begrijpen. Ik ben stiekem benieuwd of je nu al (op 2 en 5 jarige leeftijd) al aan kenmerken kunt zien waar ze heen groeien. Dus wat voor type beroep zullen ze later worden?

Is Kobe inderdaad een techneut en zal de springerige en vrolijke Vicky later op het podium staan?

Later als ik groot ben

Ik heb een paar beroepen bedacht die ik goed bij Kobe en Vicky vind passen. Als ons blog Mothers&Sons op Vicky haar, laten we zeggen; 22e nog steeds bestaat (ben ik 51!!!), kijk ik terug en lach ik waarschijnlijk hardop 😉

Hier wat wilde ideeën.

Kobe, De ondernemer 

Kobe lijkt op M. Hij is iemand die veel met ideeën bezig is en volgens mij zou hij best een idee/product heel goed opzetten en samen met een team dit opbouwen tot iets tofs.

Kobe, De professionele visser 

Wij zijn verslaafd aan Klokhuis hier thuis. Elke dag kijken we samen wel een paar afleveringen. Toen de ‘vis afslag’ langs kwam bleef hij daar nog een paar dagen over doorgaan. Ik zie Kobe wel als iemand die 1 ding uitkiest (zoals vissen veiling runnen voor restaurants) en dat proces helemaal uitdenken. Ja; zoiets zie ik hem wel doen.

Kobe, De programmamaker

Ja, Kobe is technisch maar ook rijk aan ideeën, soms met en soms wat minder innovatie… Ik zie hem best bij een zender werken en programma’s bedenken. Of juist de technische kant, het decor, licht of techniek ervan bedienen. Cameraman zou ook best goed kunnen.

Vicky, De grafisch designer

Ik zie Vicky als iemand die best iets creatiefs zou kunnen doen. Met haar hand op zo’n interessante muis toffe posters maken of sites ontwerpen. Ja, wie weet 🙂

Vicky, De kinderboekenschrijver 

Tja, dat Vicky verrassend en creatief uit de hoek kan komen wisten we wel.  Of dat ook betekent dat je verhalen kunt bedenken, geen idee. Of je daarmee direct toneelspeler wordt, ook geen idee. Het idee van kinderboekenschrijver leek me wel iets leuks om bij haar te fantaseren.

Vicky, De tourmanager

Niet per sé van een band of iets met muziek. Maar bijvoorbeeld wel de logistiek manager/medewerker van een toneelgroep of van een weet ik veel, kunstgallerie die van stad naar stad trekt. Of misschien wel muziek. Ik zie haar wel iets organisatorisch doen, microfoontje aan haar wang en gaan 😉

Dus, mijn lieve 52-jarige ik. Had ik het goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *