De drie best gelezen artikelen in oktober 2019

De ‘r’ zit in de maand. Ik houd daar niet zo van, want dat betekent meestal dat het koud is of wordt. Waar ik wel van hou, is van het feit dat steeds meer mensen de weg naar onze blog weten te vinden. Leuk! In oktober waren dit de best gelezen blogs:

1.) Is mijn zoon hoogsensitief?

Dat mijn oudste nogal heftig reageert op bepaalde gebeurtenissen, is voor mij niets nieuws. Wat wél nogal een eye opener was, was de test die ik online deed om te onderzoeken of hij wellicht hooggevoelig of hoogsensitief zou kunnen zijn. Niet alleen kwam ik redelijk veel stellingen tegen die zo ontzettend op hem van toepassing waren dat ze geschreven leken door iemand die aan hem dacht, maar ook scoorde hij zonder twijfel ‘genoeg’ punten om dat label te verdienen. Maar… wil ik dat wel? Wil ik hem zo aanduiden, of juist liever niet? En wat moet ik en wat moeten andere mensen daar dan verder mee? Mijn ontdekking, uitleg en overwegingen beschreef ik in deze blog.

2.) Hoe vierjarigen elkaar leren kennen

Wat doe jij zoal in het dagelijks leven? Vierjarigen stellen elkaar vanzelfsprekend niet zulk soort vragen in een poging de ander beter te leren kennen. Sterker nog: zij verkiezen vaak het fysieke contact boven een goed gesprek om zich met elkaar te meten. Geen dialoog, maar een duw. Niet kletsen maar stoeien. Frederiek schreef een blog over haar bevindingen, gebaseerd op de manier waarop haar zoon vriendjes maakt.

3.) Hoe het echt is om een huilbaby te hebben

Nou nou. De een is hoogsensitief, de ander was een huilbaby… never a dull moment met die zoons van mij ;-). Heel anders dan Elia’s hooggevoeligheid ligt de periode van Noëls non stop gehuil gelukkig in een ver verleden. Want die periode was echt intens, en enorm zwaar. Deze blog schreef ik toen Noël vier maanden oud was. Inmiddels is hij de 2 ruim gepasseerd en nu pas voel ik me alsof ik het een plekje gegeven heb. Best confronterend om dan weer terug te lezen welke destructieve gedachtes ik toen wel eens had. Met deze blog hoop ik vooral andere ouders van huilbaby’s een hart onder de riem te steken. Want het is afzien. En het wordt beter. Echt <3.


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *