Ik was bang om een meisje te krijgen. Twee jaar verder. Hoe is het nu?

Een meisje. Ik ben zwanger en kwam na 20 weken erachter dat mijn kind zowel gezond als een meisje was. Jippie, alles is gezond! Maar oh jee, het ja een meisje en dat vind ik best wel spannend.

Dat zei ik twee jaar geleden in mijn blog:

1) ik ben eindelijk een jongen gewend

2) meisjes moet je meer beschermen

3) uiterlijke issues

Hoe denk ik hier twee jaar later over?

1) Ik was Kobe als jongen gewend. De brandweerwagens die voorrang kregen op de knuffels, de jongensvrienden op de crèche, het rouwdouwen tijdens het tandenpoetsen, wie weet zou dat bij een meisje heel anders zijn. Het ritme was ik eindelijk gewend en de eigenaardigheden of juist leuke eigenschappen rondom Kobe ook. Maar wat blijkt? Vicky is een eigen persoonlijkheid. Totaal niet meisjesachtig maar wel pittig. Een meisje dat even stoer is en dat even veel gebruik maakt van de auto’s in de speelhoek. Kortom: niet veel anders dan de jongen die Kobe is. Of eigenlijk pittiger en stoerder dan Kobe ooit is geweest 😉

2) Bescherming? Tja naast de jongens op de crêche die verliefd lijken te zijn op Vicky is er nu nog niet zoveel bescherming nodig. Ze rijdt nog niet alleen naar huis en is nog redelijk veilig bij ons in de buurt altijd. Ik zal over 10 jaar opnieuw op deze vraag terug komen.

Wat dit betreft valt het hebben van een meisje op dit moment alles mee!

3) En dan, de uiterlijke eigenaardigheden. Vicky zit nog niet in de puberteit dus acné is nog niet aanwezig. Wel zie ik kenmerken als de streepjes naast haar mond die ik herken bij mezelf. Lig ik daar wakker van? Nee, niet zo. Maar nog steeds geldt wel dat hier in de toekomst verandering in zou kunnen komen.

Hoe ik hiermee om (wil) ga(an)?

Ik wil Vicky een vertrouwde omgeving bieden met ouders die haar beschermen maar ook genoeg los laten. Wat huid betreft wil ik haar – als zij hier last van heeft – begeleiden in haar onrust en samen kijken naar oplossingen.

Verder zal ik het gewoon op me af moeten laten komen denk ik 🙂

*Foto’s door Ayla Maagdenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *