De drie best gelezen artikelen in juli 2019

YES! De warmste maand van het jaar tot nu toe zit erop. Ik ben gek op warmte, maar zo’n hittegolf is zelfs mij iets te veel van het goede. Hoewel onze lezers met zulk weer natuurlijk niet massaal achter de computer kropen, is ook deze maand een aantal artikelen heel goed gelezen. Hier komt de top 3 van juli 2019:

1.) Waarom het moeilijk is om vrouw en moeder tegelijk te zijn

Ik geniet ervan om bijvoorbeeld mijn haar te krullen, naar de kapper te gaan of mijn nagels te lakken. En zelfs die relatief eenvoudige dingen doe ik een stuk minder sinds ik moeder ben. Omdat het tijd kost, onpraktisch is of het me de ‘moeite’ die het kost simpelweg niet waard is. Om diezelfde redenen zit mijn mooie, lange haar, waar ik toch best trots op ben, meestal in een paardenstaart of knotje, grijp ik vaker naar mijn All Stars dan naar mijn schoenen met hakken, en blijven mijn jurkjes in de kast hangen voor een bijzondere gelegenheid, in plaats van voor een doordeweekse dag waarop er mogelijkerwijs snot aan afgeveegd wordt.

Met kinderen zijn betekent keuzes maken – en vaak overwint de meest praktische. Maar dat is niet de enige reden waarom het moeilijk is (of: waarom ik het als moeilijk ervaar) om vrouw en moeder tegelijker te zijn.

2.) Mijn FOMO als jongensmoeder

Ik ben hartstikke trots op mijn twee zoons, en vind het heel stoer om een echte jongensmama te zijn. Ook al betekent dat dat ik in de minderheid ben in mijn mannengezin. Toch zijn er een aantal dingen waar ik, als ik nadenk over mijn toekomst, spontaan FOMO van krijg. Met op nummer 1 het feit dat ik de zin “Mam, ik ben zwanger!” nooit zal horen…

3.) De 5 handigste spullen in mijn gezinshuishouden

Het huishouden doen met twee kleine kindjes is net dweilen met de kraan open. Dat ervaart Frederiek althans dagelijks. Gelukkig heeft zij hulp, in de vorm van 5 handige spullen die het (koken, opruimen, wassen, slapen) net iets makkelijker maken.


Lees ook de drie best gelezen artikelen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *