Viezer dan vies of handig hulpje? Dit vind ik van de luieremmer.

De luieremmer. Misschien wel op sommige uitzetlijsten te vinden, maar niet zo prominent als bijvoorbeeld de hydrofiele doek. Van de hydrofiele doek ben ik fan, dat is geen geheim.

De luieremmer en ik hebben een lange geschiedenis. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik er eentje zag. Dit was in een restaurant toen ik zwanger was van Elia. Daarvoor had ik er nog nooit een gezien, of er simpelweg niet op gelet (dat laatste lijkt me waarschijnlijker).

De eerste keer dat ik er daadwerkelijk eentje gebruikte, was ook in een restaurant. Ik gooide een volle luier van Elia erin, draaide aan de hendel en voilà: luier weg, stank weg. I-de-aal. Dacht ik. Mijn blijdschap was dan ook groot toen ik ontdekte dat dit niet een soort exclusieve prullenbak voor horecagelegenheden is, maar dat je hem gewoon kunt kopen. Zelf. Bij de Hema bijvoorbeeld.

Dus kocht ik er eentje van het merk Diaper Champ. Die we best een tijdje gebruikt hebben (ik gok een halfjaar). Maar écht fijn heb ik dat nooit gevonden.

Viezer dan vies

Wat ik het grootste nadeel eraan vond: ik vond het vies. Poepluiers zijn sowieso vies, en een poepluier in welke prullenbak dan ook is dus ook vies. Maar als je ze in de ‘normale’ prullenbak gooit (zoals we sindsdien dus deden), dan weet je in elk geval dat die zak er niet dagenlang in blijft zitten. Heb je een grote luieremmer, dan komen er in de zak alleen maar luiers, met als gevolg dat je er soms wel een week (!) mee kunt doen. Dat klinkt goed, want je hebt er dan dus ook een week geen omkijken naar, maar ooit komt dan toch echt het moment dat je die zak eruit moet halen.

Dat wil je niet. Echt niet. Dat wil niemand. Het is de stank van een poepluier vertienvoudigd.

Maar je kunt de poepluier toch ook eerst in een geparfumeerd luierzakje doen? Dat kan, ja. Dan ondermijn je alleen wel het hele idee van een luieremmer, en het maakt de boel ook niet milieuvriendelijker. Bovendien (dit vond ik, op het verschonen van de zak na, het allerergste) bleef er soms een luier klem zitten. Dan blokkeerde de hendel als het ware, en moest je dus (met je handen!) de luier er weer uit halen of erin proppen. Ieuww.

Poepluiers zijn sowieso vies, daar zijn alle ouders het wel over eens. Maar als er iets viezer is dan een poepluier, dan is het een zak met daarin 50 poepluiers. Tegenwoordig gooien wij de vieze luiers in de normale prullenbak, die we zo ongeveer om de dag legen. En dat vind ik prima. De luieremmer krijgt van mij dus een koude douche!

Eindoordeel:
★ ★ ★ ★

2 thoughts on “Viezer dan vies of handig hulpje? Dit vind ik van de luieremmer.

  1. Haha ik had ook een haat- liefde verhouding met dat ding. Toen wij de tweeling kregen liep onze oudste ook nog in luiers, dus hadden wij soms wel 20 luiers per dag.. dus toen was het wel fijn.! Inderdaad gingen dan ook vaak de poepluiers in een zakje, en dan zo strak mogelijk vouwen zodat hij niet klem ging zitten. Wij hadden daarbij ook speciale incontinentie afvalbakken op straat ( waar je gratis mag deponeren) dus was het wel de moeite om het afval te scheiden en dus ook beter voor het milieu. Maar God wat ben ik blij dat ze nu al een tijd geen luiers meer dragen! ( eind 2 jaar, dag en nacht zindelijk!) het kon mij niet snel genoeg zijn!

    1. O man, drie (!!!) kinderen in de luiers, wat heftig. Ik ben ook heel blij dat m’n oudste zindelijk is, nu is het wachten op de jongste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *