De termen moeder en sexy gaan niet samen

Om 7 uur gaat onze wekker. De eerste kraai van Vicky begint dan eigenlijk al vijf minuten daarvoor. Knuffelen gaat dan nog net. Maar heel kort. En dan trappelen er kleine voetstapjes de trap alweer op.

Het sexy samen met je partner zijn heeft niet zoveel met per sé sexy zijn te maken misschien, dat weet ik. Sexy zijn is meer je sexy kleden en je sexy voelen. Maar dit heeft zeker te maken met de tijd die wij als ouders hebben om elkaar de aandacht te geven die we elkaar willen geven.

Ik heb een moederlijke en waarschijnlijk helemaal niet realistische hypothese.

Mannen hebben moeite om moeders sexy te vinden.

Waarom denk ik dit? Ik denk serieus dat het niet in de oorspronkelijke natuur zit van de man om moeders sexy te kunnen vinden. Vroeger, en dan heb ik het over echt echt heel erg lang geleden, waren vrouwen standaard degenen die hun kinderen baarden en voor hem en hun kinderen zorgden.

In de mens zit volgens mij een enorme overlevingsinstinct en voortplantingsdrang. Deze voortplantingsdrang zit zo diep geworteld dat mannen volgens mij in hun poule van vrouwelijke vissen vooral op zoek gaan naar één die potentieel de moeder van hun kinderen kan zijn. Dus wel die zoektocht naar een sexy one 😉 En vrouwen zijn evolutionair getraind zich sexy te kleden om het mannetje aan zich te binden. Zodra ze zo’n mannetje hebben gevonden, maken en baren ze kinderen en is het vinkje gezet. Dan is dat sexy zijn ook niet meer zo nodig…

Klink ik nog steeds logisch?

Nou, misschien is dit niet helemaal meer van deze tijd. Wel denk ik dat er een kern van waarheid in zit. Ik denk namelijk dat het ergens in ons als vrouwen zit om ons sexy zijn los te laten na het vinden van onze man en krijgen van zijn kinderen. Daardoor denk ik ook dat mannen moeders van nature helemaal niet zo sexy kúnnen vinden..

Onze concurrentie van vrouwen die nog geen moeders zijn en nog wel in de poule met vissen zwemmen, is groot…

Mijn conclusie…

Wij vrouwen moeten als moeder dus extra ons best doen om nog sexy gevonden te worden door onze mannen.

Wat denk jij? Bullshit of toch ergens wel een kern van waarheid?

1 thought on “De termen moeder en sexy gaan niet samen

  1. Interessant stuk! Maar sorry, ik ga toch voor ‘bullshit’. Vooral omdat vrouwen überhaupt niet sexy gevonden te hoeven worden, door wie dan ook. Ik hoor nooit dat mannen zich daar druk om maken. Terwijl zij, als ik jouw redenatie doortrek, toch eigenlijk indruk op ons moeten maken, willen wij hun kind baren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *