De drie best gelezen artikelen in januari 2019

Ik geef het toe: ik ben een complete leek als het op Google Analytics aankomt. Dankzij Frederiek, die er wel het nodige van af weet, gebruik ik nu heel cool termen als ‘unieke bezoekers’ en afkortingen als ‘GA’. Ik weet nog lang niet alles wat ik ermee kan, maar ik kan wél zien wat maandelijks (of wekelijks, of jaarlijks – lees hier die van heel 2018 -) de best gelezen artikelen zijn. En dat deel ik graag met jullie.

Vandaag de drie best gelezen artikelen van deze maand:

1.) Er ligt een dood dier op zijn bord en het kan mijn peuter niks schelen

In dit stuk deel ik mijn struggles om meer bewustzijn te creëren bij mijn peuter over het eten van dierlijke producten. Dat gaat, kort samengevat, (nog) niet zo lekker ;). Een herkenbaar stuk denk ik voor alle ouders die in hetzelfde schuitje zitten.

2.) De strijd om de leukste ouder

Een eerlijk stuk waarin Frederiek de onzekerheid beschrijft die ze voelt wanneer ze op het schoolplein staat. Alleen. Wat vergelijkbaar is met vroeger niet gekozen worden bij gym. Nieuwe sociale contacten, semi-verplichte gesprekken met andere ouders, wie vindt dat nou echt fijn?

3.) Moeder zijn is je schuldig voelen

Schuldgevoel. Elke ouder draagt het met zich mee als een baby in de draagzak. Het is er altijd en overal, en het knaagt aan alle kanten. Ook bij mij. In deze blog vertel ik hoe ik tegen zulke destructieve gevoelens en gedachtes strijd, en vertel ik waar ik me zelf anderhalf jaar (!) schuldig over heb gevoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *