Must read: de vijf best gelezen artikelen van 2018

2018 is bijna afgelopen. Lijstjes met goede voornemens vliegen ons om de oren. Ik vind het zelf ook altijd leuk om vooruit te kijken en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Maar soms is terugkijken ook fijn. Daarom hier in willekeurige volgorde de vijf meest gelezen artikelen uit 2018.

Heb je ze allemaal al gelezen? Gefeliciteerd, dan ben je echt een die hard MothersandSons-fan!

1.) Interview met Hannah: zwanger na IUI en IVF

Het openhartige en ontroerende verhaal van Hannah, die graag een kindje wilde maar niet vanzelf zwanger raakte en in de medische molen terecht kwam. Uiteindelijk werd alle moeite, na zes IUI-behandelingen en 1 IVF-poging, beloond: ze werd moeder van Duuk. Het meest beladen maar daardoor ook meest waardevolle interview (als je het mij vraagt) dat er op onze site staat.

2.) DIY: houten vakjeskast maken

Dat is dan ook gelijk de enige DIY die – tot nu toe – op onze blog verschenen is. Maar hij viel wél enorm in de smaak, ook bij mannelijke lezers. En dat snap ik ook. Want, geef toe, het is toch a.) een heel goed idee dat b.) bovendien briljant uitgevoerd is? 😉

3.) Waarom wil ik al die ballen in de lucht houden? Ik heb het syndroom ‘ik wil te veel’.

Een eerlijk en persoonlijk stuk van Frederiek over haar voortdurende zoektocht als moeder naar evenwicht en een manier om haar tijd eerlijk te verdelen over haar werk, hobby’s, vriendinnen en kinderen. Heel herkenbaar vond ik, en vonden blijkbaar velen van jullie ook.

4.) Een lief jongetje in een tijdperk vol boze mannen

Een van de artikelen waar ik het meest trots op ben, dus ik ben blij dat hij veelvuldig gelezen is. Ik sta natuurlijk achter alles wat ik schrijf, maar sommige onderwerpen vind ik net iets belangrijker dan andere. Dit is daar, samen met de wenselijkheid van emoties tonen, een van.

5.) Hoe werken kleutervriendschappen eigenlijk?

Een informatief stuk van Frederiek over de functie van peuter- en kleutervriendschappen. Welke functie vervult een BFF op vierjarige leeftijd? Waar zijn kindervriendschappen goed voor? Moet je bij een ruzie als ouder in actie komen of juist niet? En wat als je kind eigenlijk liever alleen wil spelen? Een handige blog voor ouders met (pas) schoolgaande kinderen. Of eigenlijk voor álle ouders met jonge kinderen.

En omdat vooruit kijken ook zo leuk is: stay tuned want in 2019 komen er weer een heleboel leuke blogs – al zeggen wij het zelf – aan. Onder meer over het kindvriendelijk inrichten van je huis (en de vraag of dat wel nodig is), een interview met Margie die een baby heeft met haar Afrikaanse vriend zonder visum, een recensie van een autobiografie van een moeder met een dochter met Down, een stuk over discussiëren met je peuter, over je kind leren omgaan met tegenslagen, over verlatingsangst en andere -irritationele – angsten (van zowel kind als ouder) en over de verschillen tussen papa en mama. Heel graag tot in het nieuwe jaar dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *