Ik ging naar de kinderkledingbeurs XXL. Alweer.

Ja… ik was naar de kinderkledingbeurs XXL in Hilversum geweest met een vriendin. Twee weken later was die in Amsterdam. Daar zou ik natuurlijk niet naartoe gaan, zo hield ik mezelf voor, want ik had niets meer nodig.

Ken je die grap van die moeder die niet wilde gaan? Die ging toch. En voor iemand die niets meer nodig had, heb ik bijzonder veel gekocht… ik laat wederom zien wat dan met de prijzen erbij.

Een spelletje en een puzzel. De puzzel was € 2,- en sprak mij vooral aan omdat hij in een klein, handzaam doosje zit in plaats van in zo’n enorm geval zoals veel puzzels. Hij heeft 24 stukjes, dat is nog wat te moeilijk voor Elia, maar als hij wat ouder is gaan we hem zeker proberen.

Over de kleurentorentjes had ik al eerder gelezen, en toen ik ze tegenkwam voor € 2,- aarzelde ik dus geen moment. En wat een goede aankoop is dat gebleken! Het is Elia’s lievelingsspel, we spelen het bijna dagelijks. En, het mooiste, hij speelt het soms ook alleen. Ik kan het elke (ouder van een) driejarige aanraden.

Hoe het werkt? Elke speler heeft een leeg stokje. Dan gooi je met de kleurendobbelsteen en wie als eerste zijn torentje vol heeft, wint. Je kunt de kleurenvolgorde aanhouden die op de doos staat, of je bedenkt er zelf (samen met je kind) een. Je kunt de torentjes vervolgens ook weer kraal voor kraal ‘afbreken’. Spelenderwijs oefent je kind met tellen, met de kleuren, en hij leert geduld hebben, op zijn beurt wachten en omgaan met verlies. Elia bleek dit laatste al goed te kunnen. Toen ik eens won, zei hij: “Eigenlijk wilde ik winnen, maar jij hebt gewonnen en dat is ook leuk.” En zo is het!


Hoe leuk is deze houten memory met honden? De vriendin met wie ik was wees me erop, en ik wilde hem wel hebben voor € 3,-. Elia vindt memory leuk en is er ook goed in, we hebben wat verschillende memory’s maar sommige zijn echt heel lelijk (dat maakt hem niks uit maar mij wel), dus ik was blij met deze erbij.


Dan de kleren. Het enige dat ik écht nodig had was een warm pak voor beide jongens voor in de winter. Voor Elia vond ik deze skibroek met bretels voor € 2,-. Eroverheen kan hij dan gewoon zijn winterjas aan, en eronder de laarsjes die ik op de vorige kledingbeurs voor hem had gekocht.


Noël had nog geen warme laarsjes, maar gelukkig vond ik deze in de goede maat (23, hij heeft nu 22) voor € 3,-. Ook vond ik dit fantastische retro skipakje. De vrouw die het verkocht zei eerlijk dat ze er maar niet vanaf kwam en dat ik er dus voor mocht geven wat ik wilde. Niet de beste verkoopstrategie maar wel eerlijk ;). Ik heb er € 3,- voor betaald. Ik begrijp echt niet dat ze hem niet kwijtraakte want ik vind hem supercool… Check onze Instagram om een foto van Noël hierin te zien!


Dan kocht ik voor de kleinste man nog een lekker warme winterslaapzak voor € 3,- en drie paar schoentjes voor gemiddeld € 1,50 per paar. De Vans zijn inmiddels in de wasmachine geweest dus zien er nu een stuk stralender uit…

Als er een merk is waar ik echt fan van ben, dan is het Molo. Ik geef niets om merkkleding, voor mezelf niet en voor de jongens evenmin, maar ik moet toch toegeven dat de kwaliteit van de kleertjes van Molo echt wel een stuk beter is dan die van bijvoorbeeld H&M. Daarnaast vind ik de printjes zo leuk! Dit shirt kon ik voor € 1,- dan ook niet laten liggen. Ook al past Noël hem alleen in de winter… dan doe ik hem wel over een romper met lange mouwen aan.


Over rompers met lange mouwen gesproken: daarvan kocht ik er ook nog twee (€ 0,50 per stuk). Verder voor komende winter twee longsleeves voor € 1,- per stuk en nog een t-shirt in een grotere maat die hij wél aan zal kunnen komende zomer ;). Het t-shirt was ook € 1,-.


Het laatste dat ik voor mijn jongste kocht, waren deze twee broekjes. Hij heeft in principe al genoeg broekjes (waar heeft hij niet genoeg van eigenlijk?), maar voor € 1,- per stuk konden deze er ook nog wel bij.


Om maar in het broekenthema te blijven: deze joggingbroeken vond ik voor Elia. Voor wie zich afvraagt waarom mijn kinderen altijd in joggingbroeken rondlopen: ik ga er vanuit dat zij dat het lekkerst vinden zitten (dat vind ik zelf immers ook), en ik vind ze stoer staan, zeker als ze een beetje baggy zijn. Als je nog klein bent en het dus toegestaan/normaal is om in joggingbroeken rond te lopen, en als je daarin ook het beste kunt rennen en klimmen, waarom zou je daar dan niet zo lang mogelijk de vruchten van plukken? Wanneer Elia naar school gaat, zal ik hem (denk ik) wel eens een spijkerbroek aandoen. Maar goed, voor de komende tijd heeft hij er dus weer wat joggingbroeken bij. Deze vier exemplaren waren gemiddeld € 2,- per stuk.


Dan nog wat longsleeves. Zonder knopen, precies volgens de wens eis van mijn zoon. Die met de dino’s wilde hij eerst niet aan omdat hij hem ’te spannend’ vond, maar inmiddels heeft hij hem helemaal geaccepteerd. En dat komt mooi uit want dat is ook mijn lievelings. Die met de dino’s was € 2,-, de andere twee waren € 1,-.


Een pyjama. Veel meer valt er niet over te zeggen. Elia slaapt altijd in een pyjama. In de winter zo’n dikke van fleecestof (dan kan ik hem echt opvreten, zo schattig ziet hij er dan uit!), in de herfst of lente in een luchtigere variant zoals deze. Zo, heb ik er toch nog wat over gezegd. Hij was € 1,-.

Last but not least: deze drie truien en een paar schoenen. Voor truien geldt hetzelfde als voor longsleeves: als er ook maar 1 knoop op zit (decoratief of niet), weigert Elia ze pertinent aan te trekken. Gelukkig hebben we nu – met die vier truien van de vorige keer erbij – een fijne collectie knooploze truien. De grijze was € 2,-, de andere twee waren € 1,-. De zwarte Adidas schoenen vond ik fijn vanwege het klittenband (lang leve alles zelf doen!). Ze zijn nog wat te groot, uit mijn hoofd maat 28, en ze kostten € 2,-.

Dat was ‘m weer. Nu ga ik bedenken wat ik met mijn leven ga doen om de tijd door te komen tot de volgende kinderkledingbeurs XXL. Die is pas over een halfjaar, dus tegen die tijd heb ik vast weer nieuwe dingen ‘nodig’.

2 thoughts on “Ik ging naar de kinderkledingbeurs XXL. Alweer.

  1. Wat een mooie vondsten! Ik vind het nieuwe memoryspel erg leuk, maar het retro skipak mag er ook zeker zijn! Leuk, ik ga volgend jaar ook maar eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *