Shoplog Gooise Kinderkledingbeurs XXL

De datum staat al lang van tevoren in mijn agenda. Ik geniet ook al van de voorpret. Met mijn beste vriendin, die ook een enorme tweedehands-kinderkledingshopper is, maak ik lijstjes. Met wat we nodig hebben in welke maat. En wat we niet echt nodig hebben, maar wel heel leuk vinden. In dit geval had ik truien, longsleeves en een winterjas nodig voor Elia (in maat 104/110) en broekjes en rompers voor Noël (in maat 86).

Een halfjaar geleden was ik er en kocht ik er heel veel, en dit najaar was ik natuurlijk weer van de partij op de Gooise Kinderkledingbeurs XXL. Dit keer in Hilversum.

Mijn vriend zou er nog niet dood gevonden willen worden, maar ik vind het zo leuk. Mooie en goedkope kleding, wel tweedehands (al zijn sommige items volgens mij ongedragen) maar nog heel netjes, en een heleboel gezelligheid.

Ik ging er vol goede moed heen, en kwam terug met twee volle tassen. De prijzen heb ik erbij gezet.

Speelgoed! Ik ben natuurlijk fan van duurzaam hout speelgoed, Elia is fan van alles wat vier wielen heeft (zeker als het van Cars of Robocar Poli is) en Noël houdt van dieren en van (smijten met) felgekleurde spullen.

Twee puzzels die plat liggen: € 1,50 per stuk
Puzzel met hijskraan: € 1,-
Speelbal van Fischer Price: € 1,50
Houten vormenstoof met dieren: € 3,-
Plastic bakje met blokjes in vormen: € 0,50
Auto’s: gemiddeld € 0,75 per stuk

Goed… hier was ik niet per se naar op zoek, maar voor € 0,10 per stuk (!) kon ik ze niet laten liggen, deze zes joggingbroekjes voor Elia.

Longsleeves vond ik nog lastig om te vinden. Aangezien Elia een sterke mening heeft over wat hij aan wil of niet, en aangezien alles met knopen erop uit den boze is, moest ik selectief zijn. Deze drie truitjes kon ik wel waarderen (en hij gelukkig ook). Ze waren gemiddeld € 1,50 per stuk.

Truien! Hier was ik erg blij mee, ik vind ze stuk voor stuk leuk.

Trui rechtsboven: € 3,-
Andere drie truien: € 2,- per stuk

En een winterjas voor € 3,-. Ik kwam veel winterjassen tegen, maar die vond ik allemaal net niet leuk genoeg. En toen, bij een laatste rondje, viel mijn oog ineens op dit exemplaar. Elia vindt hem gelukkig ook leuk.

Dit vest kreeg ik gratis omdat de rits kapot is. Nu ben ik niet zo handig hiermee, maar mijn moeder wel.

En tot slot drie paar schoenen in de volgende maat (27).

Laarsjes: € 3,-
Overige twee paar: € 2,- per stuk

Voor Noël vond ik deze rompers, vijf voor € 2,-. Vooral die met de luchtballonnen vind ik zo schattig! Helaas zit Noël nooit ook maar 5 seconden stil dus een aan-foto zit er niet in…

En deze slaapzak van Prénatal voor € 3,-.

Broekjes waren er gelukkig ook in overvloed. Voor deze zes exemplaren betaalde ik gemiddeld € 1,- per stuk.

Tot slot kocht ik nog een winterjas van Name It zonder capuchon voor € 5,-. Dat was voordat ik de jas van de foto hierboven zag, die ik eigenlijk leuker vond. Maar prima, een jas als reserve kan nooit kwaad.

Voor wie denkt dat een kledingbeurs alleen maar hysterisch gedoe is: dat valt mee. Het is vooral heel gezellig. En ja, als je aan komt lopen wanneer de deuren open gaan (om 10.00), dan sta je waarschijnlijk wel even in de rij. En als je dan net binnen bent, kun je waarschijnlijk niet doorlopen maar moet je schuifelen. Maar het wordt snel rustiger en dus relaxter shoppen.

De beurs is twee keer per jaar (een keer in het voorjaar en een keer in het najaar) van 10.00 tot 14.00 in drie steden: Den Bosch, Hilversum en Amsterdam. Entree kost € 3,50of € 2,50 als je van tevoren online kaartjes koopt – en parkeren is gratis. Ik ben in elk geval in maart weer van de partij!

2 thoughts on “Shoplog Gooise Kinderkledingbeurs XXL

  1. Laarzen van Cars, autootjes van Cars en Robocar, een puzzel.. ik denk dat ik er ook eens heen moet voor Thijmen! Leuke tip, kende dit niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *