10 meisjesnamen die het nét niet zijn geworden. Maar wel leuk zijn.

We hebben nog vier weken te gaan. En het lijstje babynamen kan in principe weggegooid worden.

Even doorspoelen:

haha. oke bovenstaande schreef ik begin september 2017. Nu is Vicky inmiddels 5,5e maand oud en draagt zij dus alweer zolang haar naam. Met als tweede naam Alix, ben ik (zijn wij) nog steeds enorm blij met die keuze. Toch waren er een aantal andere opties die ik jullie niet wil ontnemen. Zeker omdat ik 100% zeker weet dat deze namen niet alsnog in ons keuzelijstje voorkomen mochten we nog voor een derde willen, deel ik deze heel graag! Dit was mijn top 10 in de weken voor we de definitieve keuze maakten:

De namen:

 1. Demi – aarde godin
  Toch een beetje GHOST fan moet deze naam toch prettig vinden. Ik vind hem chic maar toch ook stoer. Laten we zeggen, als het meisje ook maar enigszins gaat lijken op haar naamgenoot uit de film, zal het een knap koppie krijgen.
 2. Tosca – van Toscane
  Dit is hem niet geworden omdat ik het toch iets teveel richting Toscane vond gaan, waar we dit jaar een bruiloft hebben. Toch een beetje gek. Maar verder een hele fijne naam!
 3. Hazel – bevelhebber
  Stoere naam. Betekenis komt wat negatief over, maar heeft natuurlijk niets te zeggen over de persoonlijkheid.
 4. Vesper – van de avond
  Toen ik deze in 2015 op een bordje in het oude Kinderdagverblijf van Kobe zag hangen, heb ik deze direct op mijn namenlijstje gezet. Manlief vond dit toch een jongensnaam. Maar zo leuk!
 5. Janne – God is verzoenend
  Dit is mijn all time favorite geweest en heb ik al sinds tienerjaren op mijn lijstje staan. Iemand die zo heet, móét gewoon een fijne persoonlijkheid hebben <3
 6. Cleo – vader’s glorie
 7. Caro – (van Charles = vrije man) Vrije vrouw
  Bij de namen 6 & 7 hierboven was de uitspraak toch echt een ding. De Franse versie, waarbij de intonatie op de laatste klanken liggen, vind ik supermooi. Maar leg je hem op de a/e (eerste deel), worden de namen erg plat..
 8. Fia – donker van vrede
  Iets te chic, deftig naar mijn mening. Vandaar dat we hier niet voor zijn gegaan. Wel een cutie naam. Hier moet een schattig meisje bij komen!
 9. Camile – vrij geboren nobel
  Wij kennen een mannelijke Camille, die op dit moment ook voor nageslacht gaat zorgen binnenkort. Mooie naam, ook voor een meisje, maar nét een beetje gek dat wij de jongensvariant in onze omgeving hebben zitten.
 10. Olivia – olijfboom
  Mooi, maar stond in de top zoveel van een site. Op een of andere manier werd mijn mening daardoor wat minder, terwijl hoe hip of trending iets is geen reet uit zou moeten maken 😉 Toch maar niet gedaan. It’ s yours 😉

Mocht je nog een leuke jongensnaam zoeken, kijk dan eens bij Carmens lijstje.

Hoe groot was jouw lijstje met namen voor je bevalling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *