7x Dingen waar ik naar uitkijk nu ik niet meer zwanger ben

Mijn tweede zwangerschap zit erop. Eindelijk, kan ik wel zeggen. Want hoe wonderlijk het ook is om een kindje te mogen dragen, ik kan niet zeggen dat het echt mijn ding is. Ik kijk niet zo uit naar de vele slapeloze nachten die nog zullen komen, maar wél heel erg naar deze dingen die ik weer kan doen:

DSC_4977

 1. Alcohol drinken
  Nu ben ik helemaal geen grote drinker. Sterker nog: ik kan prima wekenlang zonder alcohol. Maar op een feestje, bruiloft of etentje in een restaurant kan ik oprecht genieten van een goed glas witte wijn (1 glas is dan ook genoeg, bij 2 raak ik aangeschoten en bij 3 kun je me wegdragen).
 2. Sporten
  In volgorde van belangrijkheid en hoeveel ik het mis, staat sporten natuurlijk hoger op de lijst dan alcohol ;-). Ik kan niet wachten om weer te mogen hardlopen en hockeyen, al zal het in het begin op een heel laag tempo gaan allemaal.
 3. Op mijn buik slapen
  Ik ben een diehard buikslaper, en lig dus ook nooit écht lekker op mijn rug of zij. Toch doe ik nu al maanden niks anders. Straks, als de stuwing ook weer voorbij is, mag ik weer lekker op mijn buik slapen!
 4. Alles eten
  Geen rekening hoeven houden met of er rauw ei in een toetje zit, of ik die lekkere kaas wel mag, of sushi slecht is voor de baby, maar gewoon alles eten wat ik wil. Jammie. Nu al zin in, vooral in die kaasjes…
 5. Op hakken lopen
  Ook zoiets dat ik niet zo vaak doe, net als alcohol drinken, maar hakken maken een bepaalde outfit wel echt af. Natuurlijk kun je zwanger ook op hakken lopen, ik heb grote bewondering voor de vrouwen die dat doen, want zelf kwam ik niet verder dan All Stars of sportieve Nikes.
 6. Mijn normale kleren dragen
  Er zijn tegenwoordig zulke leuke positiejurkjes (en shirts en broeken en vesten) te koop, dat ik het over het algemeen geen probleem vond om ook zwanger een outfit te vinden waar ik me mooi en comfortabel in voelde. Feit blijft echter dat mijn garderobe met ‘normale’ kleding vele malen groter is, en er ook een paar favoriete kledingstukken tussen zitten waarvan ik niet kan wachten om ze weer aan te kunnen! Dit betreft gelukkig vooral tops en jurkjes, want ik weet uit ervaring dat het met broeken even kan duren voor ik die weer pas ;-).
 7. Gewoon bukken
  Bukken zonder dat het voelt alsof je een olympische sport aan het beoefenen bent of zonder dat je naarstig uitkijkt naar de dichtstbijzijnde plek om te gaan zitten. ‘Gewoon bukken’, veters strikken, benen scheren onder de douche… de simpele dingen die ineens niet meer zo simpel zijn met een dikke buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *