Het geboortekaartje vond ik (beide keren) 1 van de leukste dingen om mee bezig te zijn wanneer je zwanger bent. Dat, en de babykleertjes uitzoeken.

Wat stijl van geboortekaartjes betreft zitten de babydaddy en ik gelukkig op 1 lijn – net als met namen. We houden niet van zoetsappig, niet van standaard babyblauw met auto’s, niet van kinderlijke, bolle letters, niet van rijmpjes of veel tekst.

In plaats daarvan wilden we liever iets origineels, iets stoers en zwart-wits. Een goede vriendin van de babydaddy heeft Elia’s geboortekaartje ontworpen. Wij bespraken onze wensen maar lieten haar verder vrij om het in te vullen zoals zij wilde. En dit is hem geworden:

geboortekaartje1

We wilden graag een boom, die staat kort gezegd voor groei en levenskracht. Voor mij persoonlijk heeft de boom een diepere betekenis, daarom heb ik ook een boom – niet deze – als tatoeage, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Hoe dan ook: die boom moest er komen!

Verder wilden we ook graag vogels (beetje cliché, ik geef het toe), die staan voor vrijheid en loslaten. Precies zoals ik het ouderschap zie: wanneer ze heel klein zijn, houd je ze bij je, zorg je dat je ze voert en dat ze zich geborgen voelen. En als ze ouder zijn, laat je ze los, dan kunnen ze het nest verlaten en kijk je vol vertrouwen toe hoe ze uitvliegen.

Ook de achterkant van de kaart wilden we simpel en zonder te veel poespas houden. Geen versjes dus, wel een zin in het Spaans en in het Nederlands. Daarna uiteraard waar het allemaal om gaat, zijn naam, en wat gegevens over waar / wanneer hij geboren is en ons adres.

geboortekaartje2

Ik ben nog steeds superblij met het kaartje, hij staat ook ingelijst op zijn kamer. Net zoals die van zijn babybroertje dat straks ook zal doen… O, ik houd zo van geboortekaartjes ontwerpen en daarmee bezig zijn, ik zou er bijna meer kinderen voor krijgen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *