Stelling: een tweede zwangerschap is zwaarder dan een eerste

CARMEN
Vaak hoor je dat vrouwen een 2e zwangerschap als zwaarder ervaren omdat je minder kunt uitrusten. Er rent immers een dreumes/peuter/kind rond dat weinig boodschap heeft aan jouw behoefte aan dutjes en op de bank liggen.

Een tweede zwangerschap zou dus vermoeiender zijn. Dat kan ik ten volste beamen. Ik slaap vaak met Elia mee als hij een middagdutje doet, en ik ga vroeg naar bed, maar écht uitgerust voel ik me zelden.

Toch vind ik, als ik erop terugkijk, de eerste zwangerschap zwaarder dan de tweede. De misselijkheid (dus niet de ochtendmisselijkheid maar de-hele-dag-misselijkheid) waar ik toen ruim vier weken last van had, heb ik nu zo goed als niet gehad. Ik ben wel een beetje misselijk geweest – met de nadruk op een beetje – en heb ook 1 keer overgegeven, maar dat mag echt geen naam hebben vergeleken bij de eerste keer.

En daar ben ik elke dag nog zó blij mee. Natuurlijk heb ik nu ook kwaaltjes, hormonale, mentale en lichamelijke, maar die zijn allemaal beter te doen. Voor mij geldt dus absoluut een NO, de tweede zwangerschap is niet zwaarder dan de eerste! Hoera!

kobe-fredzwanger

FREDERIEK

Nou, hier kan ik het echt absoluut niet met je over eens zijn Car. Voor mij is dit een YES. Nu ik een aantal weken onderweg ben merk ik een groot verschil; moeheid, pijntjes overal en maagzuur. Dé kwaaltjes die bij Kobe in de laatste twee maanden aanwezig waren hebben zich op een of andere manier richting een paar weken eerder gewurmd. Ik mag niet klagen, dat weet ik, want een keer boven de pot hangen is niets bij waar Carmen doorheen is gegaan tijdens haar zwangerschap. Maar als ik puur kijk naar eerste versus tweede, blijf ik zeker weten bij mijn YES.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *