5x Waarom zwangerschapsyoga fijn is

Bij mijn eerste zwangerschap bleef ik hockeyen tot zo’n 22 weken. Achteraf denk ik: Hoe dan?, maar ik heb het toch echt gedaan.

Nu, tijdens mijn tweede zwangerschap, heb ik daar simpelweg geen zin in. Ik ben sneller moe (want: al een drukke dreumes thuis rondrennen), mijn buik is – in elk geval voor mijn gevoel – al groter, en ik wil gewoon niet rennen. Wat ik wel wil is ontspannen, op een comfortabele bal zitten met allemaal kussens om me heen.

Zwangerschapsyoga it is!

Nu heb ik dit ook al gedaan tijdens mijn eerste zwangerschap, maar toen was ik er pas mee begonnen toen ik al 33 weken zwanger was, met als gevolg dat ik maar drie keer geweest ben. Nu ben ik begonnen bij 22 weken.

Waarom zwangerschapsyoga fijn is:

  • Het is een momentje speciaal voor jou en je kindje in je buik. In het dagelijks leven ben ik natuurlijk veel bezig met Elia, dat is logisch en helemaal prima, maar daardoor sta ik minder vaak bewust stil bij het nieuwe leven in mijn buik.
  • Het is ontspannend. Je hoeft even niet te denken aan alle dingen die je nog moet doen, maar je kunt alles loslaten, achterover hangen in je slobberbroek met een kopje thee erbij en in het nu leven.
  • Je ontmoet andere zwangere vrouwen. En kunt vrijuit praten over alle ongemakken, maar ook over alle grappige/mooie aspecten van zwanger zijn.
  • Je bent bezig met de bevalling. Die uiteraard niet te plannen valt, maar waar je je wel op kunt ‘voorbereiden’ door bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen te doen (ik heb daar zelf tijdens mijn eerste bevalling enorm veel aan gehad).
  • Het is speciaal voor zwangere vrouwen (joh…), dus je hoeft niet bang te zijn dat je een oefening doet die bijvoorbeeld te zwaar is of eigenlijk niet goed voor je lichaam.

*Bron uitgelichte afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *