7x Hoe overleef je een ellenlange vliegreis met baby?

Toen Elia 13 maanden was, ging hij voor het eerst vliegen. We gingen naar Mexico en de vliegreis duurde 11 uur.

Elf (!) uur, waarin we hebben geslapen (kort), door het gangpad hebben gekropen en 176 keer De grote rode bus hebben gelezen.

book8

Mijn tips als je een lange vliegreis wilt maken met een baby:

 1. Doe het niet.
  Als het niet echt nodig is (Elia moest zijn familie ontmoeten, dat was wel echt nodig…), kies dan een bestemming dichter bij huis uit.
 2. Boek een nachtvlucht.
  Want: grotere kans dat je baby dan – net als thuis – slaapt. Als je geluk hebt de hele vliegreis, maar anders tenminste een groot gedeelte ervan.
 3. Boek een extra stoel.
  Ook al zit de baby er zelf niet op, zo’n stoel is handig voor je eigen benen als je wilt slapen met hem op je, of voor alle tassen die je ongetwijfeld bij je hebt.
 4. Neem geen bergen speelgoed mee.
  Je hebt immers hebt al genoeg spullen om mee te sjouwen. Kies in plaats daarvoor voor een paar lievelingsitems waar je je kind wat langer mee kunt vermaken en die je ook goed zittend kunt doen (voor de hand liggend: boekjes!).
 5. Benut de ruimte die er wél is.
  Ons vliegtuig op de heenweg had bijvoorbeeld een trap, daar is Elia zo’n 30 keer op en af geklommen.
 6. Maak gebruik van andere passagiers.
  Vooral kinderen vinden het leuk om even met een baby te spelen, maar er zijn ook genoeg volwassenen die best even kiekeboe willen spelen. En zo gaan er weer 5 minuten voorbij…
 7. Neem voldoende eten mee.
  In ons vliegtuig hadden ze een potje Olvarit, maar meneer moest daar niks van hebben. Aan de ene kant een groot compliment voor mij (ik geef hem altijd vers eten), aan de andere kant niet echt handig.

*Bron uitgelichte afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *