Over ons

Welkom op onze blog!

Wij zijn Carmen en Frederiek, twee vriendinnen met (jonge) kinderen. Hier bloggen wij over alles wat te maken heeft met zwanger zijn, bevallen (o nee) en moeder zijn.

Carmen is 34, mama van Elia (juni 2015) en Noël (juli 2017) . Ik houd de naam Mothers and Sons dus in ere ;). Geheel tegen mijn eigen verwachtingen in bleek ik een behoorlijke ‘hippie’ moeder te zijn die haar zoontjes heel lang bij haar op de kamer liet slapen, ze alleen maar vers eten voorschotelt en vrijwel alles op intuïtie doet. Mét onzekerheden en twijfels, net als elke mama. Het moederschap vind ik het mooiste en tegelijkertijd het uitdagendste wat ik ooit heb meegemaakt. Wanneer ik niet voor mijn zoontjes zorg, werk ik als docent op een middelbare school.

Ik houd van lezen, schrijven, nieuwe talen leren en hockeyen. En ook van het beheren van ons Facebook account. 😉

Frederiek is 33, mama van Kobe (december 2014) en onze laatste vrouwelijke aanwinst Vicky (september 2017) ?. Ja, ja, we houden het op Mothers and Sons, met wellicht een kleine uitbreiding naar /mothersanddaughters? Met een puberpeuter en een door sprongen gaande baby heb ik genoeg content én ervaringen om dit blog samen met ‘co-mother’ Carmen te vullen. Ik probeer op dit moment tevergeefs een slaapritme uit bij de kleine dame en ervaar ik met Kobe zo af en toe nachtelijke (slaap)wandelingen, monsterdiscussies en driftbuien.

Ook heb ik best wat blogs geschreven over alle zwangerschapsperikelen. Blogs genoeg 🙂

Naast mijn full time moederschap speel ik toneel, hockey en werk ik ook nog eens 36 uur als online Campaign Manager. Oh en schrijven is mijn hobby. Social Media is mijn achtergrond en daarom houd ik ook met veel enthousiasme ons Instagram account bij.

*Foto’s door Ayla Maagdenberg