Over Ons

Welkom op onze blog!

Blogfoto6

Wij zijn Carmen – links – en Frederiek – rechts -, twee vriendinnen met (jonge) kinderen. Hier bloggen wij over alles wat te maken heeft met zwanger zijn, bevallen (o nee) en moeder zijn.

Carmen is 29, mama van Elia (juni 2015) en Noël (juli 2017) . Ik houd de naam Mothers and Sons dus in ere ;). Geheel tegen mijn eigen verwachtingen in bleek ik een behoorlijke ‘hippie’ moeder te zijn die haar zoontjes heel lang bij haar op de kamer liet slapen, ze alleen maar vers eten voorschotelt en vrijwel alles op intuïtie doet. Mét onzekerheden en twijfels, net als elke mama. Het moederschap vind ik het mooiste en tegelijkertijd het uitdagendste dat ik ooit heb meegemaakt. Wanneer ik niet voor mijn zoontjes zorg, werk ik als docent op een middelbare school, waar ik anderstalige kinderen Nederlands leer. Ik houd van lezen, schrijven, nieuwe talen leren en hockeyen.

Frederiek is 28, mama van Kobe (december 2014). Omdat deze kleine jongeman van kleine onrustig en huilende niet-slapende baby naar een goed slapende, maar brutale puber is gegroeid en ik samen met Carmen hier in de dagelijkse app-sleur zoveel mooie en vervelende ervaringen deelde, was ik er dan ook mega enthousiast over samen met haar een blog te beginnen over het ‘moeierschap’… Ik ben inmiddels op weg naar een gezinnetje van 4 en kan deze tweede leg niet toevoegen aan deze blog, aangezien dit een meisje betreft . Toch zal ik de blog blijven vullen met koffiespots met de kinderwagen, handige to-go items voor tijdens de zwangerschap en tegenhangende meningen in de stellingblogs

Blogfoto2