Mijn bescheiden buit van de meest recente kledingruil.

Acht maanden geleden schreef ik een blog over Mijn eerste ervaring met een kledingruil. Via een vriendin kwam ik daarbij en het was zo geslaagd dat ik er sindsdien nog vaker geweest ben. Het is ongeveer om de drie/vier maanden, dus per seizoen kun je een geheel ‘nieuwe’ garderobe bij elkaar winkelen. Sommige mensen komen ook vaker, dus dan leer je elkaar ook een beetje kennen. Helemaal gezellig, helemaal gratis, helemaal duurzaam!

Een week geleden was het weer zo ver, dit keer op een zondag. Gelukkig viel mijn hockeywedstrijd die dag in de avond, dus het was meant to be dat ik er (weer) bij was. Mijn streven was – zoals altijd eigenlijk – om met minder naar huis te gaan dan waarmee ik gekomen was. Nu was dat dit keer wel erg makkelijk, want ik had een volle tas van een vriendin mee. Maar het is gelukt: ik ben vrij selectief geweest en nam in totaal negen items mee. Twee daarvan zijn sportkleding (een kort broekje en een mouwloos shirt), die zitten in de was en zijn ook niet zo boeiend dus staan niet op de foto ;-). De rest was dit:

Oranje velours colbert

Hoe retro is dit velours colbert? Ik viel meteen op de kleur, de stof en het feit dat hij erg lekker zit. Dat maakt hem unieker dan vele andere colberts die er ook waren. Hij was van de moeder van de vriendin met wie ik was, dat maakt hem extra leuk! Hij is een tikkeltje oversized, maar dat vind ik niet zo erg. Ik zie voor me dat ik hem vooral ’s winters veel zal dragen, over een trui heen op mijn werk (waar ik het altijd koud heb in de winter).

Zwarte rok met bloemetjes en split

Deze rok, gewoon een H&M-metje (hoe schrijf je dat? H&M’metje?!). De bloemetjes trokken mijn aandacht, evenals het feit dat het een fijne lengte is. Later zag ik pas dat er ook (sier)knoopjes op de zijkant zitten en dat hij een split heeft. Dat maakt het een stuk makkelijker met fietsen! Ik zou er zelf wel een kort broekje onder dragen voor ultiem comfort en zekerheid ;-). Deze rok is maat 40 (ik heb 36/38), maar past me goed en zit lekker. Dat bewijst maar weer dat zo’n maat ook (lang) niet alles zegt.

Groen met subtiel goud mouwloos topje

Nou, dit topje is zo standaard als maar zijn kan. Maar een prima, fijne basic in een groene kleur die bij veel van mijn andere kledingstukken past en toch nog iets bijzonderder is door het gouden glimmertje. Hij past sowieso al goed boven beide rokken uit deze blog :-).

IJsblauwe gehaakte trui

Als er één ding is dat ik niet nodig heb of had, is het een trui. Ik heb namelijk al genoeg truien (stuk of zes) en de zomer komt eraan. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In dit geval kroop het richting deze ijsblauwe trui met prachtig gehaakt patroon. Hij is vrij dun, dus toch nog geschikt voor wat hogere temperaturen… Ja, blij mee!

Kaki groene ribbroek

Aan het eind van het winkelen mocht iedereen zijn favoriete vondst omhoog houden. Ik koos voor deze kakigroene ribbroek. Hij is van Sissy Boy, maat S en hij zit als gegoten. Ik vind de kleur mooi, het model mooi, maar toch had ik hem niet uit mezelf gepast. Maar toen zag ik ineens een andere vrouw staan die hem aangedaan had en zichzelf bekeek in de spiegel. Zij twijfelde zichtbaar, dus zei ik dat ik hem erg leuk vond en hem ook wel wilde passen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was er meteen weg van, dus mocht ik hem. Jeej!

Zwarte taillerok met bloemen

Grappig, ik vind mezelf niet per se een bloemen-type, maar toch heb ik twee rokken met bloemenpatroon gekozen. Deze is een maat 36 en zit strakker dan de ander, maar is daardoor beter in mijn middel (in plaats van eronder) te dragen. Wederom een fijne lengte, niet te kort, niet te lang en nog wel prettig om in te fietsen. Leuk met een effen top of shirt erboven :-).

Petrol seamless hipster

Mensen die geen tweedehands kleding willen omdat ze dat vies vinden, gaan hier vast helemaal van steigeren, maar ik was blij toen mijn oog op deze seamless hipster viel. Van de HEMA, in mijn maat, en nog helemaal nieuw met kaartje eraan. Ik vind dat dus oprecht geen enkel probleem, ben meestal juist blij als ik ‘nieuw’ ondergoed in een tweedehands setting/op een tweedehands plek vind, omdat dat geen vanzelfsprekendheid is. Tip: kijk in de kringloop ook eens bij de lingerie, veel mensen slaan die afdeling over omdat ze geen tweedehands ondergoed willen, maar soms hangen er (daarom) dus ook overduidelijk ongebruikte items tussen!

Ook vind ik het fascinerend: hoe kom je aan een hipster die je niet draagt? Heb je die gekocht en kwam je er toen achter dat het niet jouw kleur was (voor zover dat uitmaakt bij ondergoed)? Was het een 1+1 gratis aanbieding en bleek die andere je toch niet goed te passen, maar was je te laat met ruilen/terugbrengen? Kreeg je hem cadeau van iemand die jouw smaak in ondergoed niet kent? Ik kan mij dit allemaal niet heel goed voorstellen, maar maakt verder niet uit, deze petrol hipster is nu op een plek waar hij wél gedragen zal worden ;-).

Met deze twee alinea’s over een onderbroek sluit ik mijn shop(b)log af. Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn (bescheiden) buit te zien en tot de volgende kledingruil ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *