De zes leukste spellen voor 7-jarigen

Blijft leuk hoor dat Vissenspel, maar op een gegeven moment wil je 7-jarige wat meer uitdaging. En naast de Squla blog die ik even geleden plaatste en de Netflix series die vaak genoeg aanstaan ’s avonds, vond ik dit de moeite waard om even een lijstje te maken met spellen die leuk en uitdagend zijn voor jongens als Kobe. 7 jaar, houdt van denken, houdt van buiten ravotten en vooral: uitgedaagd worden.

1) Een puzzel – Kobe kan uren bezig zijn met één activiteit. En vooral als dat te maken heeft met concentratie, met zelfspelen en alleen bezig zijn, dan spreekt hem dat aan.

2) Potje kaarten – of dit nou het ouderwetse potje Pesten is of dat je lekker middelbare (old) school gaat Shit headen, je kunt je 6 of 7-jarige best enthousiast maken voor een spelletje kaarten. Maak je eigen regels, of geef iedereen minder kaarten, dat kan, maar Kobe houdt van de échte regels. Laatst hebben we shithead weer (her)ontdekt. Hier vind je de spelregels!

3) Sudoku – toen we op vakantie gingen kocht ik bij Bruna reiskaarten/puzzelboekje met Sudoku. De kindervariant van 8 tot 9 jaar weliswaar, maar Kobe vond dit erg leuk.

4) Het spel dat we hier ook nog steeds erg vaak doen is Mens Erger Je Niet. Je zou denken dat een jongen van 7 niet altijd geënthousiasmeerd is van verliezen en nee, dat is hij ook niet, maar tóch blijven we het spelen. Hij vindt het doel behalen; alle pionnetjes naar de thuisbasis toch een zodanig mooi doel, dat hij dat opnieuw en opnieuw wil uitproberen.

5) Domino express! Yes al die blokjes op een rijtje en dan afwachten tot je een hele rij met brug en al hebt gebouwd en dan die eerste steen omduwen: dat is het ultieme geduldspel. Dat vindt Kobe geweldig. Kleine frustratie wanneer hij er per ongeluk eentje omduwt waardoor hij opnieuw moet beginnen, maar ja: Domino Express is ook een van zijn favoriete spelletjes.

6) Kwartet! – Dit blijft Kobe ook leuk vinden. Dan wel dan de lastige versie, dus waar je letters, zinnen of woorden moet lezen, zoals dit dino kwartet.

Wat zijn jullie favoriete spellen thuis?

2 thoughts on “De zes leukste spellen voor 7-jarigen

  1. Wat een leuke blog ;-). Ik ben geïnspireerd! Hier is kwartet ook een favoriet. Verder: Pictureka, Spectrangle, ladders & slangen, Nino Delfino, Dobble, Animal Party, Bunny Hop, Betoverde doolhof, Het verboden wrak, ganzenbord, schaken… ik ga er ook maar eens over schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *