6x inspiratie voor onze slaapkamer

Ik hoef er geen baby’s te voeden en ik kan naar bed wanneer ik wil. Ik wil kunnen schrijven wanneer ik inspiratie voel en wil graag op een zacht tapijt of kussentje (of sloffen) mijn bed uit kunnen komen. Ja, wij gaan in het najaar verbouwen. Hoe, wat, wanneer en met wie is nog niet helder. Wat we wel weten: we gaan het sowieso doen en wij gaan op zolder!

YESS, eigen verdieping. Dat denken de kinderen overigens ook later. In dit blog even niets over ouderschap, moeder zijn, stelling over abortus of borstvoeding, nee dit keer gaat het over waar wij slapen. En hoe dit eruit gaat zien:)

Hier 12 ideeën voor hoe onze slaapkamer eruit moet komen te zien.

1. Een slaapkamer met 1 kleur muur: groen of een soort marmerbehang?!

2. Een bad! Ja, en dan niet zomaar op een plek. Het liefst nog voor ons bed ook. Mijn (schoon)ouders vinden het belachelijk, maar ik heb het gevoel dat ik in een hotel ben! Op Zimmo.be vond ik wat mooie foto’s en ideeën voor losstaande badden.

via zimmo.be

3. In de nok van de slaapkamer behouden we de balken. Hoe vet als je die dan nog ziet, onder je plafond zeg maar. Witte muren, strak, en dan van die bruine balken eronder, zoals op deze foto:

4. Naast een bad voor ons bed, wilde ik ook graag een semi open badkamer. Dat geeft toch een waar hotelgevoel?! Hier wat foto’s van hoe ik dit voor me zie:

5. En dan…. tapijten voor onder ons bed. Creme-achtige kleur, een Pers of toch een (nep) kleed in de vorm van een platte tijger? Wel in wat subtiele tinten, want rood is nooit echt onze kleur geweest. Hier wat opties:

CREME

Of Perzisch:

6. Tja, een kale muur is ook maar zo kaal. Nu wil het feit dat M. en ik onze schilderij-stijl aan het ontdekken zijn. We hebben een Banksy hangen die we boven ons bed kunnen hangen. Het meeste fan zijn we van subtiele, semi-abstracte schilderijen met wat kleur. Geen landschappen of stillevens. Dieren spreekt ons ook minder aan. Zoiets bijvoorbeeld zou wel weer kunnen. Een setje van 2 (of 3), vond ik hier.

Genoeg inspiratie om ons huis mee te vullen en genoeg ideeën om onze slaapkamer fijn en warm te maken. Heb jij nog tips? Ik ontvang ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *