Stelling: een externe partij inhuren voor een kinderfeestje is voor luie ouders


Hehe. Ik weet dat Frederiek dit wel eens gedaan heeft (een externe partij inhuren dus). En toch ga ik JA zeggen op de stelling: iemand inhuren voor een kinderfeestje is voor luie ouders. Aan de andere kant: zijn veel andere dingen niet óók voor luie ouders? De hele bende meenemen naar Monkey Town doe je in principe ook om het voor jezelf makkelijker te maken, toch? Je laat ze daar los, koopt een enorme bak friet en dat is dat.

Voor Elia’s vijfde verjaardag waren onze voorbereidingen minimaal. We kochten een taart en gingen met zeven kindjes naar de speeltuin, waar zij van de kabelbaan gingen en voetbalden. Dat zou je dus ook lui kunnen noemen, want we hebben geen (enkele) moeite gedaan om ze te entertainen met spelletjes of iets dergelijks.

Kortom: YES, een externe partij inhuren is lui, maar andere dingen zijn dat net zo goed. En daar is in mijn ogen ook niets mis mee – zolang het kind een leuke dag heeft (en ik geloof er heilig in dat het niet zo is dat de dag leuker wordt naarmate je er meer geld aan uitgeeft!), is het goed.


haha! Ik heb voor Kobe een poppenkast ingehuurd toen hij drie was. Toen hij vier werd een toneelspeler. Bij Vicky had ik mijn moeder gevraagd voor te lezen én hadden we (ja ja door een externe partij) een poffertjespan gehuurd.

Ieder gezin moet dit volledig zelf weten. Wat ik wel denk is dat veel ouders bang zijn om creatief te zijn en ook niet weten hoe makkelijk het is om zelf een speurtocht in de buurt te maken (maar écht, het is zo makkelijk!).

Ik denk zeker niet dat het per sé luie ouders zijn die wel externe partijen inhuren. Iedere ouder die niet creatief is is niet per sé lui 😉 wel denk ik dat het overdreven is om giga veel geld uit te geven voor een feestje en naast een springkasteel ook nog een clown en een pretpark te bezoeken 😉 je kunt altijd overdrijven.
Maar nog steeds: NO, ik ben het niet eens met deze stelling. Ouders die een externe partij hebben ingehuurd hebben hier ook moeite voor gedaan. Dat zeg ik uit ervaring (na avondenlang naar een leuke poppenkastspeler te hebben gezocht…).

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *