Stelling: een vriendin die zwanger is moet je meer aandacht geven dan een vriendin die geen kind verwacht


Tja. Ik geef vrijwel al mijn vriendinnen denk ik structureel te weinig aandacht. Niet als excuus, maar ik ben gewoon niet zo heel goed in het frequent onderhouden van vriendschappen of het contact houden met mensen over het algemeen. Ik denk dat al je vriendinnen exact evenveel aandacht verdienen.

Maar ik weet uit eigen ervaring dat het in sommige situaties fijner is om net even wat meer geïnteresseerde vragen te krijgen, of gewoon iemand die je een hart onder de riem steekt. Eerlijkheid gebiedt me ook om te zeggen dat het op dit moment in mijn leven vrij gebruikelijk is dat er altijd wel iemand in mijn vriendinnenkring zwanger is. Hartstikke leuk natuurlijk, maar daarmee wel iets minder bijzonder (terwijl elke zwangerschap natuurlijk megabijzonder is!). Ik schreef daar eerder ook de blog Baby’s hier, baby’s daar, baby’s overal over.

Ik lees nu Frederieks reactie en ben het daar helemaal mee eens. NO: een zwangere vriendin verdient niet als enige meer aandacht dan een ‘normale’ vriendin.

Tja, als moeder van twee, een 32-urige werkweek, wat schrijfambities, toneelles een keer in de week én een sportavond, heb ik niet veel tijd voor vriendinnen. En dat vind ik mega jammer (maar ja, ik doe het mezelf aan, dat klopt). Natuurlijk zou ik zowel mijn ‘normale’ vriendinnen als de vriendinnen die zwanger zijn superveel aandacht geven. Maar het is helaas niet altijd even moeilijk om in alle drukke schema’s te passen.

Daarbij komt ook nog dat ik heel slecht ben in app- of belcontact houden, dus nee, ik ben op dit moment niet de beste vriendin voor beide (zwanger of niet).  Sorry alvast voor de lezer die dit betreft 😉

Maar om toch het verschil te maken tussen een zwangere vriendin en eentje die geen kind verwacht: tja, ik vind dat die eerste eigenlijk wat meer aandacht verdient en mag verwachten in de moeilijkere tijden. Dat geldt overigens ook voor de vriendinnen die niet zwanger zijn, maar ook in een emotioneel of fysiek zware tijd zitten.. Zijn het vrienden, dan is het natuurlijk niet erg als je wekenlang niets van je laat horen. Echte vriendschappen kunnen dat wel aan. Maar toch: als het bij jou soepeltjes gaat, kun je best je zwangere, zieke, misselijke of overwerkte vrienden met wat meer aandacht helpen. En ja, dit is een kritiek puntje naar mezelf, want zoals je hierboven leest, maak ik hier niet altijd even genoeg tijd voor (vind ik!).

Kortom: NO, het gaat niet alleen om de zwangere vriendin die wat meer aandacht moet krijgen, maar meer dan dat: vriend(inn)en die in zwaar weer zitten, kun je inderdaad wat meer aandacht geven dan de vrienden die wat beter in hun vel zitten.

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *