Behendig en sprankelend. En nog 8 woorden hoe ik mijn dochter zou omschrijven.

Geen zorgen, volgende week zal ik Kobe in 10 woorden omschrijven, maar nu is het de beurt aan Vicky. We zijn op dit moment op wintersport. De complimenten die ik over Vicky krijg, kan ik niet op twee handen tellen. Toch is ze ook enorm temperamentvol, wat mensen in haar omgeving niet altijd voelen of zien.

Dit zijn de woorden hoe ik Vicky zou omschrijven.

  1. Karakteristiek – Yes als iemand bekken kan trekken is het Vicky wel. Aan haar gezicht is meteen te lezen hoe ze zich voelt en haar ogen lachen mee met haar mond!
  2. Vrolijk – Als er iemand snel af te leiden is van een chagrijnige bui is Vicky dat wel. Meestal, zo’n 80-90% van de tijd is ze vrolijk en huppelt ze door kamer, klas of tuin 🙂
  3. Behendig – Zelf veter strikken, jas aandoen of schoenen aantrekken met een lastige rits, er zijn weinig dingen die Vicky nog niet zelf kan. Ook fietsen, kruipen, lopen, dat ging allemaal erg rap. Zelfs de pannenkoekenlift na 1 keer proberen tussen haar benen uitkrijgen, ja motorisch is ze!
  4. Sprankelend – net als dat Vicky vrolijk is, is sprankelend een aanvulling hierop. Als Vicky een ruimte inloopt, loopt de kamer of ruimte vol met een fijne energie. Meestal dan 😉
  5. Temperamentvol – want sprankelend kan ze ook de andere kant op zijn. Een temperament heeft ze enorm. Als iets niet gaat op de manier hoe zij dat bedacht had, dan merk en hoor je dat meteen.
  6. Wakker – Vicky staat altijd ‘aan’. Slapen in de auto? Nee daar doet ze niet aan. Rustig reageren op muziek, opmerking of toneelstuk? Nee rustig reageren is er niet bij. Altijd aan die meid..
  7. Evenwichtig – Altijd moeten dingen in balans zijn. Als Kobe van iets ook maar een centimeter of grammetje meer heeft, dan moet het geleveld zijn. Aan de andere kant wil ze ook dat het op andere momenten, of bij anderen, ook klopt. Het leven moet in balans zijn. Konden we dat van de moeilijke dingen in het leven ook maar zeggen, dat dit allemaal gelijk is..
  8. Nieuwsgierig – Wordt er in huis iets geïnstalleerd staat Vicky erbij te kijken. Is er een pakketje in huis binnengekomen, loopt Kobe er schouderophalend langs en Vicky staat er als eerste bij met de schaar om hem (van haar of niet) open te maken 🙂
  9. Sociaal – Bevriend is Vicky zeker. Op de crèche had ze best wat vriendjes die het leuk vonden om met haar te spelen (en andersom), maar ook op school en de BSO merken we dat ze gemakkelijk contact maakt.
  10. Eigenwijs – Vicky heeft een eigen doel. ‘Zelf doen’, daar begon het mee toen ze 2 was. ‘Ik mag dat zelf bepalen’ is een zin die ze vooral de laatste tijd veel uitspreekt. Ze heeft een hele sterke eigen wil en niets (bijna niets) of niemand kan daar verandering inbrengen. En dat is soms vermoeiend.

Vicky is een ambitieuze 4-jarige zoals je merkt. Met een eigen willetje en enorm temperamentvol, maar wel een meisje met wie veel kindjes willen spelen en die je ‘wilt kennen’.

Ik hoop zo dat ze haar positieve eigenschappen behoudt en hier kracht uit blijft halen. Die wat mindere eigenschappen zouden in de toekomst wellicht nog wel van pas kunnen komen.. maar voor nu zou ik willen zeggen: Vicky, soms mag je heus wat beter luisteren en minder je eigen plan (alleen maar) trekken… 🙂

2 thoughts on “Behendig en sprankelend. En nog 8 woorden hoe ik mijn dochter zou omschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *