21 vragen over 2021 beantwoord door Frederiek

En zo is er weer een jaar voorbij. In plaats van de gebruikelijke vooruitblik met goede voornemens voor komend jaar, leek het Carmen dit jaar leuk om terug te kijken in de vorm van een vragenlijst. En mij ook! Dit zijn 21 vragen over 2021 beantwoord:

1. Wat was je beste aankoop van 2021?
Oe, ik denk dat ik in 2021 weinig echt belangrijke dingen heb aangekocht. Als ik toch iets mag kiezen dat niet alleen van mezelf is, dan zou ik toch ons huis willen kiezen. Wat een grandioze aankoop was dat dit jaar.

2. Wat was de beste roman die je in 2021 las?
Mijn leeslijst is ook dit jaar lekker dunnetjes. Ik heb ongeveer twee volledige romans gelezen: Een film met Sophia – Herman Koch, De liefdesbrief – Lucinda Riley. Verder heb ik voornamelijk geschreven en de kinderen voorgelezen. Het leukste boek dat ik afgelopen jaar las, was De Kleine Kapitein van Paul Biegel. 

3. Wat is het leukste dat je in 2021 hebt geleerd?
Het leukste dat ik dit jaar heb geleerd, tja, dat komt uit het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’. De schrijver van dat boek gaat in op hoe anderen jou zien. Andere mensen zijn meer met zichzelf bezig dan met jou. Een mooi inzicht en ook volledig waar.

4. Wat is het lekkerste gerecht dat je in 2021 uitprobeerde?
Oeh, deze vind ik leuk! Al heb ik weinig kookboeken opengeslagen afgelopen jaar, heb ik er toch eentje kunnen opduikelen. Van Denise Kortlever heb ik het ‘All day bowles’ boek gekregen voor Sinterklaas 2020. Hieruit heb ik een paar gerechten gemaakt en ik kwam erachter dat alleen havermout in de ochtend best saai is. En dat je van viskoekjes best iets leuks kan maken 😉

5. Welk tv-programma dat je in 2021 zag maakte het meeste indruk?
Ik heb eigenlijk geen (lineaire) tv gekeken. Wel kijk ik terug. Hunted had mijn aandacht in de afgelopen tijd. Een programma waarin duo’s moeten vluchten voor een (semi-echte) recherche-team. Ik kwam erachter dat het volgen van mensen niet moeilijk hoeft te zijn, maar nog belangrijker: dat tv makers er alles voor doen om maar mooie en spannende tv te maken. Het heeft veel indruk gemaakt omdat ik kritisch (blijf) kijk(en) naar televisie…

6. Wat was je grootste prestatie van 2021?
Hmm in 2020 kwam Jacob uit, dit was een grote prestatie. Maar da’s niet de vraag. In 2021 kochten we ons huis, wat niet per se een prestatie op zich was. Maar het de kindjes welkom en gerustgesteld laten voelen na onze verhuizing, ze mee te nemen in het hele huiszoekproces, de ‘zachte’ landing… ja dat vind ik wel echt een prestatie.

7. Wat deed het meeste pijn in 2021?
Ik kan me niet herinneren dat ik echt pijn heb ervaren in 2021…  wat een mooi leven heb ik toch (of ik beleef gewoon niet zo veel in C-tijd ;)).

8. Wat zijn de leukste mensen die je in 2021 hebt leren kennen?
Leuke vraag! Vicky en Kobe hebben vriendjes leren kennen. De kindjes zelf zijn superlief maar ook hun ouders. Die nomineer ik zeker voor die plaats 😉

9. Welke belangrijke keuze heb je in 2021 gemaakt?
De verhuizing naar ons nieuwe stekkie!

10. Waar heb je in 2021 voor omgefietst?
Het was niet fietsen maar rijden 😉 maar ik ben voor mijn kerstpakket helemaal van de bandenwissel naar kantoor gereden. Speciaal voor de lekkere snacks tijdens kerst…

11. Wat was het leukste uitje van 2021?
Haha uitje?! Ja ik denk dat die paar keer uit eten in Amsterdam Noord na de tweede extreem lange lockdown wel is bijgebleven. En een enkele festival op het Westergasterrein. Maar voor 2021 (en 2020) was dat het wel 😉

12. Waar heb je in 2021 te veel geld aan uitgegeven?
Tja toch wel ons huis...

13. Waar heb je in 2021 om gehuild?
Er waren veel lockdown momenten dat ik het echt niet meer zag zitten. Dan was ik rond lunchtijd wel echt klaar en kon je me wegdragen (heb ik veel tranen gelaten).

14. Wie heb je in 2021 op de lippen gekust?
Mijn man en mijn kindjes 🙂

15. Van welke actie in 2021 heb je spijt?
Dat ik Jacob niet toch wat meer geduld heb gegeven, of aandacht. En het sturen naar uitgevers of redacteuren wat meer rust;)

16. Welke goede voornemens heb je in 2021 waargemaakt?
Haha. op sommige andere vlakken heb ik wel meer geduld gehad met dingen. Dat moest ook wel rond de lockdown…

17. Wat was je grootste blunder in 2021?
Iemand van mijn werk bellen terwijl ik iemand anders nodig had? En vrij fors en uitgebreid vertellen over iets privé 🙂

18. Wat was de mooiste mijlpaal van je kind(eren) in 2021?
Kobe die kan lezen! En Vicky kan bijna alle letters al schrijven. Daarnaast vind ik hoe ze het hebben gedaan rond verhuizen en hoe flexibel ze zich hebben opgeteld zo’n openbaring en zo knap! Hoe trots kun je zijn.

19. Waar heb je wakker van gelegen in 2021?
Toch die lockdown.. hoe puzzel ik het zo dat zowel de kindjes als mijn werkgever blij en tevreden zijn?!

20. Met welke nieuwe hobby ben je in 2021 begonnen?
Columns schrijven! Ik sta zelfs in de Biltsche Courant. Dankzij mijn lieftallige schrijfcoach van Schrijfatelier ben ik niet alleen met een kinderboek bezig maar ook met andere dingen, zoals poëzie en columns… Columns sprak me erg aan!

21. Waar zie je tegenop in 2022?
Tja hier komt deze weer… maar laat ik positief eindigen: ik hoop dat de scholen open gaan op 10 januari en dat we weer wat ritme kunnen krijgen in onze werkweken!

Gelukkig nieuwjaar!🥂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *