21 vragen over 2021 beantwoord door Carmen

En zo is er weer een jaar voorbij. In plaats van de gebruikelijke vooruitblik met goede voornemens voor komend jaar, leek het me dit jaar leuk om terug te kijken in de vorm van een vragenlijst. 21 vragen over 2021 beantwoord:

1. Wat was je beste aankoop van 2021?
We beginnen lekker materialistisch. Mijn beste aankoop was zonder twijfel mijn (tweedehandse) elektrische fiets, waarmee ik mijn goede voornemen om de auto minder te gebruiken veel makkelijker kon waarmaken. Naar mijn werk deed ik er op mijn gewone fiets een uur over, op mijn elektrische ‘nog maar’ 40 minuten. En ik kom niet helemaal bezweet en buiten adem meer aan. Ideaal.

2. Wat was de beste roman die je in 2021 las?
Ik kan niet kiezen want ik las lekker veel, dus ik noem er drie die me bij zijn gebleven. Totaal verschillende boeken, maar elk zó de moeite waard op zijn eigen manier.
-Hanya Yanagihara – The People in the Trees
-Ilja Leonard Pfeiffer – Grand Hotel Europa
-Lize Spit – Ik ben er niet

3. Wat is het leukste dat je in 2021 hebt geleerd?
Gebarentaal.

4. Wat is het lekkerste gerecht dat je in 2021 uitprobeerde?

Indiase dahl met spinazie, zoete aardappel, rode linzen en kikkererwten.

5. Welk tv-programma dat je in 2021 zag maakte het meeste indruk?

De documentaire Seaspiracy. Vanaf de dag dat ik die zag, heb ik geen vis meer gegeten. Dat was trouwens veel makkelijker dan verwacht.

6. Wat was je grootste prestatie van 2021?

Voor het eerst van mijn leven een halve marathon lopen. Iets meer dan 21 km. achter elkaar hardlopen, ik had niet verwacht dat te kunnen, maar het bleek mogelijk.

7. Wat deed het meeste pijn in 2021?
Fysiek: de keer dat ik een gebroken fotolijst wilde opruimen en toen twee vrij diepe sneden in de bovenkant van de vingers van mijn rechterhand maakte. Mentaal: de dood van mijn Mexicaanse opa, al heb ik daar ook vrede mee (hij was ruim 100 jaar en zelf al wel een tijdje klaar met het leven).

8. Wat zijn de leukste mensen die je in 2021 hebt leren kennen?

Mijn (mentor)leerlingen.

9. Welke belangrijke keuze heb je in 2021 gemaakt?

Heel belangrijk of groots zou ik het niet noemen, maar het eerste dat bij mij opkomt is dat ik de jongens heb ingeschreven op de BSO. Vanaf begin januari zullen ze daar elke maandagmiddag heengaan, zodat ik niet steeds hoef te haasten en te stressen vanuit werk om op tijd te zijn om ze op te halen. Dat geeft me (nu al) veel rust.

10. Waar heb je in 2021 voor omgefietst?

Voor yoghurt in een glazen pot met statiegeld!

11. Wat was het leukste uitje van 2021?

Er waren niet zoveel uitjes in 2021, maar als leukste noem ik dan toch het weekendje weg met twee vriendinnen in ons eigen boshuisje. Zelf pizza’s maken, spelletjes spelen, hardlopen over de hei – heerlijk. En als goede tweede het dagje naar pretpark Oud Valkeveen waar we met de kinderen heengingen. Iedereen was blij, de zon scheen en we picknickten tussen de luchtkastelen, fijne herinneringen aan. Oh en tot slot toch nog eentje: de kledingruilmiddag, dat was ook zo leuk & gezellig!

12. Waar heb je in 2021 te veel geld aan uitgegeven?
Nergens aan. Ik ben sowieso vrij zuinig en weeg eigenlijk vrijwel elke aankoop zorgvuldig af voordat ik hem doe. Mijn elektrische fiets was het duurste (750 euro). Ik heb wel meer uitgegeven aan (biologische) boodschappen, maar dat geld is het me waard. Dus dat zou ik niet ’te veel’ noemen.

13. Waar heb je in 2021 om gehuild?

Om de dood van mijn opa. En toen ik ongesteld was ook om een verhaal van een luisteraar op de radio die een liedje aanvroeg voor zijn overleden dochtertje.

14. Wie heb je in 2021 op de lippen gekust?
Mijn vriend en mijn zoons :).

15. Van welke actie in 2021 heb je spijt?

Spijt is een groot woord, maar soms wilde ik wel dat ik wat minder snel zou reageren op Facebookberichten die me boos maken. Ik heb de neiging om daar dan vol in te gaan, omdat ik het er zo hartgrondig mee oneens ben, maar uiteindelijk beland ik dan alleen maar in discussies met mensen die toch nooit mijn standpunt gaan inzien waardoor ik me zelf alleen maar ellendiger voel.

16. Welke goede voornemens heb je in 2021 waargemaakt?
Ik weet niet precies meer wat mijn goede voornemens waren, maar in elk geval heb ik weer wat duurzamere keuzes gemaakt. Zo heb ik dus een elektrische fiets, eet ik geen vis meer, eet ik vaker vegan, heb ik geraspte kaas (structureel) vervangen door edelgistvlokken en ben ik steeds meer aan het consuminderen. Ook heb ik nu mijn (spaar)geld bij Triodos in plaats van ING en ben ik weer een stuk bewuster bezig met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal kopen/gebruiken, wat mede dankzij Pieter Pot goed lukt.

17. Wat was je grootste blunder in 2021?
Vergeten om de solo op dempen te zetten (meerdere keren), waardoor mijn dove en slechthorende leerlingen álles konden horen, ook al was ik niet in hetzelfde lokaal als zij. Dus ieder piepje van de kopieermachine (superirritant natuurlijk), maar ook elk gesprek dat ik met collega’s in de lerarenkamer voerde. Gelukkig zei ik niets vertrouwelijks of gênants.

18. Wat was de mooiste mijlpaal van je kind(eren) in 2021?
Dat Elia leerde lezen. En dat ze allebei zo goed vooruitgaan bij zwemles.

19. Waar heb je wakker van gelegen in 2021?
Van de klimaatverandering en van (het gebrek aan) dierenwelzijn.

20. Met welke nieuwe hobby ben je in 2021 begonnen?
Scrapbooken.

21. Waar zie je tegenop in 2022?
De winter.

Over het algemeen zijn er in 2022 meer dingen waar ik naar uitkijk dan waar ik tegenop zie, dus ik heb zin in het nieuwe jaar (en dan vooral vanaf maart, wanneer het minder koud is ;-)). Het meeste zin heb ik in de zomervakantie, dat wordt echt ontspannen nu de jongens de hele dag samen buiten kunnen spelen <3. Gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal, lieve lezers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *