10x een mooiere kinderkamer – ter inspiratie

Kobe zijn kamer is een verzameling losse flodders van leuke ideeën, speelgoed, een mooie kledingkast en een bureau. Er is een hangplant aan zijn bed gehangen en er staat een cactus in de vensterbank. Maar écht een geheel kun je het nog niet noemen. Vicky haar kamer is licht, heeft een leuk gezellig vloerkleed, een mooi wit ‘prinsessenbed’ (zoals ze het zelf noemt) en een grote boekenkast. De kast heeft onderin alle kinderboeken van mij van vroeger, bovenin de reisboeken en literatuurlijst items.. Oh en ze heeft een mega leuk dekbed van laredoute.nl:

Met beide kamers ben ik tevreden. Toch wil ik het komende tijd energie en tijd investeren in het leuker en mooier maken van de slaapkamer van Kobe en Vicky. Hier 5x kinderkamers die me inspireren voor Kobe en 5x voor Vicky

5x voor Kobe zijn slaapkamer

  1. Een klimmuur! Hoe vet is dit. Misschien kan ik hem in de breedte ‘opplakken’.
Klimmuur creëren in de kinderkamer | Huis-inrichten.com

2. Een lounge/chill plek in zijn kamer is ook niet verkeerd. Op dit moment heeft hij een huisbed, maar misschien kan ik dit uitbreiden met nog een extra matras/kussen ernaast. Zoiets misschien:

3. Een krijtmuur met het sterrenstelsel. Dat is echt een geweldig idee. Kobe is helemaal weg van de wereld, landen, dieren en de ruimte. Als hij het er zelf op kan tekenen óf gewoon een behang, dat kan natuurlijk ook), dat geeft hem iets om naar te kijken als hij later huiswerk maakt bijvoorbeeld.

4. Vicky heeft een mooi kleedje, bij Kobe hebben we dit nooit gekocht. Hieronder een foto met een fijn, licht, maar toch stoer(ig) kleed:

5. Dit dekbedovertrek van liefenklein.nl is misschien wat te chic met die muur en die kussens erachter. Maar toch vind ik het écht iets voor Kobe. Dieren, groen, beetje donker, beetje wild. Ja!

YEAH, of ik er 1 geheel van kan maken, ben ik nog niet helemaal zeker van..

Nu is Vicky aan de beurt:

  1. Een behang op de muur. Dit staat al jaren op onze planning, maar durven het niet en het is er niet van gekomen. Maar zon printje, kijk nou

2. Een felgekleurde, stoere lamp. Mag met wat roze zijn. De lamp die nu in haar kamer hangt is een simpele, saaie plafondlamp. Uit de tijd dat haar kamer nog een logeerkamer was…

3. De commode waar zowel Kobe als Vicky op hebben gelegen wordt nu gebruikt als kledingkast. Tijd voor een nieuwe kast. Een van deze misschien. Links is van Capri, rechts is van Firmazoethout. Links is wat klassieker, maar past erg goed bij haar witte bedje. Rechts is wat stoerder en matcht goed bij haar kleed en de muren én de stijl die ik graag wil doorvoeren in haar kamer. Onderaan ook een van Firmazoethout die zo fijn en lief is. Die is iets minder stoer, dus vandaar dat ik hem niet als voorkeur heb voor Vicky haar kamer. Maar: hoe mooi!

4. Het is niet iets waar ik mezelf in zie, maar Vicky is heel erg van de make-up, haar doen van haar barbies en het frutselen met haar poppen. Hier moet een plekje voor komen in haar kamer. Links is dan meer een bureau, maar zie ik Vicky zeker aan knutselen/make-uppen later. Deze is van Miniundstil.com. De rechterfoto heb ik van Citymom.nl geplukt. Dit hoekje vind ik ook heel prettig ogen. Hier kunnen haar knuffels op, kan ze een boekje op lezen. Bureautje ernaast voor het knutselen? Daar kan ze echt een mooi plekje van maken:)

5. Haar muur mag wat kleur krijgen! Het is nu zo wit. Dat vind ik op zich niet zo erg. Maar een kleurtje zou wel mooi zijn. Ik dacht aan deze kleuren donkergroen (linkerfoto komt ook van Citymom.nl, hoe mooi!) of de rechter, van Miniundstil.ch

Zo. Werk aan de winkel. Ik denk dat ik met het gemakkelijkste kan beginnen, en dat is het verven van de muren! Kledingkast kan erna. Het maken van leuke hoekjes komt erna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *