Stelling: je kinderen elke dag vlees voorschotelen is niet van deze tijd


Vroeger kreeg ik vaak in de avond groente vlees en aardappelen. Of een variatie daarop. Vlees was altijd onderdeel van onze avondmaaltijd. Dat was gewoon zo en bij andere klasgenootjes was dit ook niet echt anders. Als iemand vegetarisch was opgevoed, was dat toen echt een uitzondering.
Sinds ik zelf bepaal wat voor eten er op tafel staat (en mijn ouders zijn overigens ook anders gaan koken), kook ik twee á drie avonden in de week vlees. En een keer, op zaterdag of zondag eten we vis. Verse vis, van de vismarkt afgehaald. 

Ik denk zeker, dat met de opkomst van series als Seaspiracy en de steeds groter wordende groep vegetariërs en veganisten (en dus ook hoe groter de bewustwording wordt rondom vlees eten), het niet meer van deze tijd is om je kinderen iedere dag vlees te geven. Bewust omgaan met het milieu, nadenken over de voeding die je tot je neemt, is wél van deze tijd.

Mijn reactie dus: YES!


Hihi. Deze stelling heb ik als fervent vegetariër natuurlijk bedacht ;-). Ik vind vrij veel dingen ‘niet van deze tijd’. Roken in het bijzijn (in dezelfde kamer) als kinderen was bijvoorbeeld vroeger heel normaal, maar nu doet vrijwel niemand het meer. Omdat we weten dat het schadelijk is.

Over vlees weten we net zo goed wat er allemaal schort aan de bio-industrie zoals die nu bestaat. Dan heb ik het niet alleen over dierenwelzijn (al is dat wat mij betreft het belangrijkste punt), maar ook over de ecologische impact en het feit dat het achterhaald is om elke dag vlees te eten. Ik kan nog een veel langer pleidooi tegen het eten van vlees (en vis) houden, maar dan dwaal ik te ver af van de stelling.

Ik vind in elk geval dat je als ouder het goede voorbeeld moet geven. En eenieder die zich ook maar een beetje verdiept in het productieproces dat dat stukje vlees op je bord doorloopt, weet dat er veel niet in de haak is. Dan kun je bewust je ogen ervoor sluiten of beslissen dat je eigen genot het waard is – maar dat is niet het voorbeeld dat ik zelf zou willen geven. Ik ben nogal fel tegen het eten van vlees, dus mijn mening op de stelling valt wel te raden ;). YES, helemaal mee eens, elke dag vlees is volkomen onnodig en niet (meer) van deze tijd. 

Andere stellingen waarover wij onze mening gegeven hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *