Anderhalf jaar springen in het water. Waarom Kobe zijn zwemles zo lang duurt en ik daar oké mee ben.

Kobe zwemt nu al zo’n anderhalf jaar. Corona! Ja, ik hoor het je denken. Natuurlijk duurt het door Corona een stuk langer (en ja, we lopen hier op leeg). Vorig jaar heeft hij een aantal maanden gezwommen, met veel grote en lange pauzes steeds ertussen.

Even geleden stond ik op het schoolplein. Een moeder van een schoolvriendje was aan het klagen over dat ze de zwemlessen zo lang vond duren (true), dat ze ze prijzig vond (true true) en dat ze geen zin meer had in het gebreng en gehaal de hele tijd (true true true).

Natuurlijk is het allemaal onhandig en komt het allemaal niet zo goed uit. Maar hoe belangrijk is het voor de veiligheid van je kleintje? Ik zet graag de voordelen op een rijtje:

  1. Ik zie het als een wekelijks sportief uitje voor hem. Net als hockey, of judo, past zwemles perfect in dat rijtje thuis. Het enige verschil is dat er dus veel kinderen – en hun ouders – het zien als een moetje. Ik zie het als energie eruit laten, even zijn lichaam in beweging krijgen.
  2. Hij vindt het ook écht leuk. Ik kan dus sinds maart 2020 niet meer mee het zwembad in, dus ik kan er niet meer bij zijn, maar voor die tijd had hij het echt naar zijn zin. Lekker spetteren in het water, een beetje geiten als de zwemlerares niet kijkt..
  3. Hoe langer hij zwemt, hoe comfortabeler hij zich voelt in het water. Dat dit dan wat langer duurt, geeft Kobe alleen maar meer wateruren. En mocht hij ooit in de sloot vallen. Tja, dan zal hij zich vrijer in het water voelen dan wanneer hij een spoedcursus heeft gehad van twee weken..

Het duurt dan allemaal wat langer, maar ik ben allang blij dat de zwemles doorgaat. Het voelt toch als een uitje in deze eindeloze lock down.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *